Стало відомо про те, що Греція відкрила для туристів кордони. Українці не залишилися осторонь, і також можуть відвідати сонячну країну. Про це повідомляти Міністерство туризму Греції.

Відкрилися кордони з п'ятниці, 14 травня, іноземні туристи зможуть приїхати в Грецію, і при цьому їм не потрібно проходити самоізоляцію. Однак, торкнеться це далеко не всіх. г

Відпочинок у Греції, фото - https://www.instagram.com/greece_my_home/
Відпочинок у Греції, фото - https://www.instagram.com/greece_my_home/

Міністр туризму Греції заявив про те, що в країні діє тепер п'ять зон захисту, зокрема, там тепер прискоряться темпи вакцинації працівників сфери туризму, і впровадять кілька нових протоколів діяльності.

Обов'язкову самоізоляцію на території країни скасували, однак, з'явилися нові правила - за день до вильоту потрібно заповнити спеціальну форму, а також надати довідку про вакцинацію, або ж негативний ПЛР-тест, який зроблений за 72 години до вильоту. Також, є ймовірність показати довідку про те, що ви не так давно перехворіли і вже одужали.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Аеропорт, фото: скріншот з відео
Аеропорт, фото: скріншот з відео

Через деякий час після публікації цієї новини, в Посольстві України в Греції уточнили, що місцевий уряд ще не вирішив, чи будуть пускати туди українців, навіть після відкриття кордонів.

Ще через кілька годин, все таки було підтверджено, що українські туристи також зможуть відвідати спекотну країну.

Монемвасія (Греція), фото: vsviti.com.ua
Монемвасія (Греція), фото: vsviti.com.ua

Варто відзначити, що туристичний сектор, який становить приблизно п'яту частину ВВП Греції постраждав через карантинні обмеження найсильніше. Доходи зменшилися до 4 мільярдів, тоді як у 2019 році було цілих 18 мільярдів. Також, для місцевих жителів були скасовані існуючі протиепідемічні обмеження, залишилося лише кілька.

Раніше ми повідомляли, у Польщі придумали, як заманити українців на заробітки.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україну під виглядом ялинок пересилали зброю з Канади, видав "ствол".

Також "Знай.uа" писав, що як навчають чарівних вівчарок і спанієлів шукати вибухівку і тютюн.