Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила українців про небезпечні метеорологічні явища в понеділок, 17 травня.

Детальніше про це пише прес-служба ГУ ДСНС України.

Повідомляється, що в понеділок, 17 травня, територією України пройдуть грози. У південних і центральних областях місцями пройде град і шквали вітру 15-20 м/с. Оголошено I рівень небезпеки, жовтий.

У Києві та Київській області в понеділок, 17 травня, також очікується грози і I рівень небезпеки, жовтий.

Гроза / фото: Pixabay
Гроза / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Варто відзначити, що в інших регіонах України в цей день обіцяють Південний і північно-західний вітер 5-10 м/с.вночі стовпчики термометрів опустяться до 9 градусів вище нуля за Цельсієм. Максимальна температура повітря вночі - 16 градусів тепла. Вдень повітря прогріється до 17-29 градусів вище нуля за Цельсієм.

Найтеплішою погода буде в Харкові-незважаючи на обіцяну грозу, денна температура складе 26-28 градусів тепла, а вночі – 14-16. Найхолодніше буде в західних областях - там денна температура не підніметься вище 21 градуса, а вночі опуститься до 9 градусів тепла.

Нагадаємо, що посеред травня частина України засипало снігом, а температура впала нижче нуля.

Як повідомляв портал Знай.uа, нещадний смерч опустився на голови франківчан: "знімай швидше!".

Також Знай.uа писав, що лютий ураган атакував велике місто, вітер розгортає літаки і рве дерева. У районі лиха опинилося близько 3 тисяч осіб, вони були екстрено евакуйовані.