Смородина - ягода, яка поєднує в собі корисність і доступність. І якщо ви вже наробили запаси варення і компотів, але ягід все ще багато, пропонуємо вам зробити домашнє вино - натуральний і домашній алкогольний напій. Вино легко робиться в домашніх умовах, варто тільки дотримуватися пропорцій.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Смородина - 3 кг
- Вода - 5 л
- Цукор — 2 кг
Приготування:
1.Для початку приготуйте сировину. Ягоди смородини переберіть, видаляючи зіпсовані. При цьому мити смородину не можна, інакше можна випадково змити природні дріжджі і сусло не забродить. Після того, як перебрали ягоди, передавіть їх руками або качалкою.
2. У воді розчиніть 1,5 кілограма цукру і залийте цією рідиною смородину. Після цього переливаємо смородиновий морс в тару. Надягаємо на горлечко гумову рукавичку і ставимо тару в тепле місце (від 18 до 25 градусів).
Порада: для бродіння виберіть ємність побільше, так щоб вона не була заповнена більш, ніж на дві третини.
3. Залишаємо смородину на 3 тижні. Через три тижні перевіряємо наш напій. Додаємо цукор, що залишився, якщо вино здалося вам занадто кислим. Знову залишаємо смородину на 3 тижні.
4. І ось через 6 тижнів вино зі смородини - готове. Залишилося тільки перелити його через трубочку в банки і зберігати в темному і прохолодному місці.
Вино має яскравий смак і аромат, і дуже підходить до м'ясних і гострих страв, особливо до смаженого і копченого м'яса, a також до грибів.
B середньому y вас вийде близько 7 літрів домашнього вина.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Домашній рецепт хлібного квасу: приготування освіжаючого напою для найспекотніших днів
Як повідомляє портал «Знай.иа» Франківець вдома відтворив рецепт 100-річного пива: забудьте про магазинне
Також «Знай.иа " писав, що Домашнє вино з будь-якого варення замінить вам магазинний алкоголь: готове вже через три тижні