З дитинства нам всі говорять, що ртуть небезпечна, і ні в якому разі не можна допустити того, щоб пари потрапили в квартиру, і людина цим дихав. Але, незважаючи на це, у багатьох сім'ях продовжують використовувати ртутні градусники.

Доктор Комаровський вирішив розповісти, що ж це все таки таке, і чим вона небезпечна. Він опублікував пост на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Ще зі школи відомо, що ртуть - метал, який може бути вкрай небезпечний через свою токсичність.

Джерела надходження ртуті в навколишнє середовище: працюючі на вугіллі електростанції; пристрої для вимірювання кров'яного тиску; срібні зубні пломби; гальванічні елементи; дрібномасштабна золотодобування, електричні лампочки, ртутні термометри, а також косметичні засоби для відбілювання шкіри.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також, доктор вирішив розповісти, яке вона впливає вплив на здоров'я. Наприклад, споживання забрудненої риби і молюсків вказує токсичний вплив на мозок, а також на формування мозку у плода і маленьких дітей.

Ртуть, фото: Доктор Комаровський
Ртуть, фото: Доктор Комаровський

Також, вважається, що якщо використовувати деякі види мила і кремів, які відбілюють шкіру, то токсичний вплив на нирки.

У світі була створена мінаматська Конвенція. Це якась міжнародна угода, мета якої захистити людей і навколишнє середовище від впливу ртуті.

Наприклад, було прийнято рішення припинити виробництво градусників і пристроїв для вимірювання тиску, в яких міститься ртуть. Також, щоб поліпшити гігієну порожнини рота і зменшення масштабів використання амальгами для зубних пломб.

Ртуть, фото: Доктор Комаровський
Ртуть, фото: Доктор Комаровський

У всесвітній організації охорони здоров'я рекомендують уникати продукцію, в якій міститься ртуть. Також, потрібно правильно утилізувати всю продукцію, яка в собі містить ртуть.

Нагадаємо, раніше Як в Україні працює сортування сміття, і чи є в цьому сенс: жодного переробного заводу

Як повідомляє портал "Знай.ua" Українцям запропонували платити за переробку сміття на заводі, чи всі готові на такий крок

Також "Знай.ua" писав, що Костянтин Яловий: "Київ-це давно переповнений контейнер зі сміттям"