У Міністерстві соціальної політики звернули увагу на громадян, які просто потребують державної підтримки. Так, зі старту пілотного проєкту "Почуй мене" Міністерство соціальної політики опрацювало вже сотні звернень від людей з порушеннями слуху.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соціальної політики Марини Лазебної під час презентації сервісу для людей з порушенням слуху, трансляція якої вже доступна в Facebook.

"З моменту запуску проекту пройшло всього 2 місяці і на гарячій лінії було оброблено близько 400 звернень від слабочуючих і глухих українців за допомогою сурдоперекладача мовою жестів. Якщо в перший день, 5 березня (день презентації прєкту "Почуй мене" - ред.) було 4 відеодзвінки, ми тільки відкрили цей проєкт, то за перший тиждень вже було 30, а в цілому за 2 місяці вже 400 таких звернень опрацьовано", - розповіла Лазебна.

Вона поінформувала, що найчастіше люди зверталися на гарячу лінію з питаннями щодо оформлення субсидій, матеріальної підтримки від держави, підвищення пенсійних виплат.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

За її словами, в рамках пілотного проєкту "Почуй мене" люди, які зверталися до Мінсоцполітики, отримували відповіді у формі відеоліста.

"І це звернення, цей відеоліст він також є офіційним документом. І ми вже сьогодні завершуємо роботу з формування відеокаталогу таких звернень, тому що вже можна буде зайти на сайт Міністерства соціальної політики і подивитися на всі звернення, які будуть доступні для цих людей", - сказала Лазебна.

Презентація "Почуй мене", скріншот: Facebook
Презентація "Почуй мене", скріншот: Facebook

Вона нагадала, що пілотний проєкт "Почуй мене" Міністерство соціальної політики запустило 5 березня 2021 року за участю першої леді Олени Зеленської та громадської організації "Громадський рух Соціальна єдність".

Проєкт "Почуй мене" забезпечує можливість для людей з вадами слуху користуватися послугами з перекладом на українську жестову мову в режимі онлайн під час звернень.

Раніше повідомляли, Україна і Латвія затвердили новий "пакет" дій: повернення Криму, інтеграція в НАТО і протистояння Росії.

Як повідомляв Знай.uа, відставка Міністрів Степанова, Криклія і Петрашка: у раді повідомили про нових кандидатів на ці посади.

Знай.uа писав, у парламенті готується масове звільнення міністрів: "на килим" в Раду - Степанова, Криклія і Петрашка.