Українська професійна тенісистка ампутувала собі ногу після ДТП, щоб знову повернутися в спорт.

Свою історію Тетяна Воротіліна розповіла в сюжеті "Суспільного".

Тетяна Воротілова є професійною тенісисткою з Одеси. Свій шлях як спортсмена дівчина почала ще в дитинстві, проте в дорослому віці в Азії потрапила в ДТП. В ході лікування дівчина втратила більше двох літрів крові.

Десь через місяць її відправили в Україну в одну зі столичних лікарень. Вже там Тетяна хотіла ампутувати ногу, щоб швидше повернуться в спорт і почати бігати, проте медики намагалися умовити її від цієї затії.

"Хірург стверджував, що ампутовувати ногу не можна, бо я дівчина. Я не зможу спідницю одягнути. Навіщо вам бігати, навіщо вам спорт, ви ж дівчина. Купіть собі інвалідний візок, знайдіть чоловіка, народжуйте дітей. У вас ж є своя нога, як так", – пригадала Воротіліна.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Спортсменці довелося пройти через безліч клінік і отримати майже 50 відмов. У підсумку їй погодилися ампутувати ногу в одній з німецьких лікарень. Через 5 тижнів після операції Тетяна купила протез і почала ходити.

"Я починала біг з 10 метрів, дуже сильно втомлювалась, – пригадує спортсменка. – Знімала ногу, кілька годин чекала, аби пройшла судома. Через місяць я змогла пробігти на доріжці кілометр. У серпні я пробігла "п'ятірку". У грудні пробігла 10 км".

Зараз на рахунку Тетяни Воротіліної вже 2 марафони і практично 30 напівмарафонів. Більш того, дівчина почала займатися танцями і стала тренером. Люди приходять до неї з різними завданнями: хтось хоче схуднути, а хтось готуватися до протезування.

Тетяна зазначила, що її протез є своєрідним "тестом на адекватність", оскільки ті, для того ампутована нога здається дикістю, відразу ж пропадають з поля зору.

"Відповідаєш: "Відпиляла, щоб бігати". Вони такі:"Що? А серйозно?". Я кажу: "Серйозно". У суспільстві більше, мабуть, якихось стереотипів і пред'яв до жінок. Тому що жінок частіше оцінюють за зовнішністю. Чомусь багато людей вважають, що протези – це некрасиво. А можна зробити якийсь яскравий, красивий протез", – переконана тенісистка.

Нагадаємо, що юний Андрійко залишився без ніг через шалену електричку і мріє лише про одне: "це страшно, коли тобі 17".

Як повідомляв портал Знай.uа, жінка впізнала в нареченій сина втрачену дочку: кинула на узбіччі 20 років тому.

Також Знай.uа писав, що жінка зістригла нігті, які відрощувала 30 років: довелося попітніти десяткам майстрів.