Народні депутати України від різних фракцій розповіли журналістам, скільки на місяць витрачають на продукти.

Про це вони розповіли виданню "Страна".

Як заявив народний обранець від фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев, у нього основна частина грошей йде на дитяче харчування. Він заявив, що вони намагаються купувати кращі продукти для дітей.

"Витрачаю десь під 20 тисяч на сьогодні. Але це пов'язано з тим, що у мене двоє маленьких дітей", - розповів Гетманцев.

Парламентарій Ірина Верещук від тієї де фракції заявила, що на продукти у неї йде близько 10 тисяч гривень на місяць.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Думаю, сім тисяч гривень. У нас чотири члени сім'ї. Вони всі дорослі, з них троє чоловіків. І як ви розумієте, всі їдять", - повідомила Ірина Верещук.

Ірина Верещук, фото: скріншот з відео
Ірина Верещук, фото: скріншот з відео

Колишній обранець від "Слуги народу " Гео Лерос також витрачає на продукти близько 10 тисяч гривень, а ось його колега Роман Кпателов заявив, що у нього йде дещо більше – приблизно 15 тисяч.

Народний депутат Микола Тищенко не назвав точної суми, яка йде у нього на продукти, замість цього розповівши про своє і харчування своєї сім'ї, а також про їжу в ресторані.

"Я більше на дієтичних продуктах, дитина їсть молочку. Бабуся займається нашим столом, скажімо так. Пам'ятайте, коли я займався ресторанним бізнесом, продукти закуповував закупник. Але можу сказати, що що ціни в закладі громадського харчування 135 грн на людину: перше, друге і компот", - розповів Тищенко.

Микола Тищенко - фото з Фейсбук (М.Тищенко)
Микола Тищенко - фото з Фейсбук (М.Тищенко)

Парламентарій від "ОПЗЖ" Ілля Ківа заявив, що у нього немає часу на походи в супермаркети і зазвичай цим займаються його помічники. Але в середньому на продукти в місяць він витрачає близько 12 тисяч гривень.

Депутат від фракції "ЄС" Ахтем Чийгоз розповів, що буває в супермаркеті раз на тиждень і основні закупівлі бере на себе дружина.

"Я раз на тиждень буваю в супермаркеті, десь, напевно, від 3 до 5 тисяч гривень за раз я скупляюся, але про це більше знає дружина", — зазначив Чийгоз.

@strana.ua.tiktok

Вчера мы спрашивали у киевлян - скольки они тратят на продукты. Теперь решили спросить о том же нардепов Рады #Опрос #депутаты #Киев #Слуганарода

♬ original sound - Strana.ua

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України профінансував вже 800 мільйонів гривень допомоги застрахованим особам.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям запропонували платити за переробку сміття на заводі.

Також Знай.uа писав, що українці вимагають зробити комуналку 10% від мінімалки.