Тепер знижку на оплату комунальних послуг не зможуть отримати українці, які мають у власності кілька квартир.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що з травня введено нові правила отримання держдопомоги.

"Якщо ви власник 3-4 квартир в Києві, то субсидія вам призначена не буде. Проте якщо у вас є квартира в місті й будинок в селі, це не завадить вам отримати допомогу. Так само, якщо у вас є ще одне житло, на правах спільної власності з іншими людьми, ми збільшуємо розмір депозиту, який впливає чи буде отримана субсидія чи ні", - зазначив глава уряду.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

За його словами, справи про призначення субсидій в окремих випадках, які раніше, розглядали спеціальні комісії, тепер розглядатимуть органи соцзахисту населення, що дозволить в три рази скоротити терміни розгляду заяв. Водночас претендувати на субсидію не можуть ті, у кого на депозиті понад 100 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Це не стане перешкодою для пенсіонерів, які мають накопичення, яке вони здійснювали впродовж життя. До травня в Україні практично 3 млн домогосподарств отримувало субсидійну допомогу. Нові правила верифікації торкнуться лише кількох відсотків від 3 млн субсидіантів. Це переважно ті люди, які мають суттєві тіньові доходи, та хочуть надалі отримувати субсидію, фактично незаконно", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, українцям дали 5 місяців на отримання субсидії: інструкція з оформлення.

Як повідомляв портал Знай.uа, боржники по аліментах повернули 1,5 млрд всього за 3 місяці.

Також портал Знай.uа писав, як оформити пенсію дистанційно.