Рік тому в районі селища Трьохізбанка під час виконання завдання загинув командир Сергій Губанов, який не дожив до своїх 45-ти років лише місяць.

Про це повідомили в пресслужбі МВС України, посилаючись на Сергія Князєва.

Так, для бойових товаришів комбат "Луганськ-1" був тим, хто завжди йшов попереду і спиною прикривав особовий склад.

Багатьох втрата Губанова застала зненацька.

джерело: Сергій Князєв / Фейсбук
джерело: Сергій Князєв / Фейсбук

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Як сьогодні пам'ятаю сухе повідомлення на ніч:" близько 22:50 в районі селища Трьохізбанку Новоайдарського району під час виконання завдання командування штабу Операції об'єднаних сил загинув командир батальйону "Луганськ-1" полковник Сергій Леонідович Губанов, ще троє бійців батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Луганськ-1" отримали важкі осколкові поранення",- написав Князєв.

Велика частина з тих, хто прочитав це повідомлення, так і не зімкнули очей тієї ночі, адже всіх переповнювала злість за смерть побратима.

До війни Сергій Губанов керував міськвідділом міліції, після став заступником керівника обласної міліції. А коли почалася війна, взяв під своє крило підрозділ і пішов з ним на підконтрольну територію і вивів його. Так і бився з ворогом 6 років.

Також, командир відомий як учасник "подвигу 17-ти" в Щасті, коли захисники не здалися ворогові і відстрілювалися до останнього патрона. І врешті-решт втримали місто. Там же і був заснований "Луганськ-1", а Сергій його очолив. Також легендарний полковник брав участь у звільненні Сєвєродонецька. Мріяв звільнити і свій рідний Луганськ.

джерело: Сергій Князєв / Фейсбук
джерело: Сергій Князєв / Фейсбук

Губанов був на війні з її початку і навіть не думав "залишати пост". Але його планам завадила ворожа міна і його звичка йти тільки вперед. Полковник перший прийняв на себе удар, тим самим врятував ще три молоді життя.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хлопець сам попросився в армію, щоб здійснити мрію: став моряком заради Батьківщини і тата

Як повідомляє портал «Знай.иа» Історія молодого лікаря ЗСУ, який буквально повертає бійців з того світу: "за покликом душі..."

Також «Знай.иа " писав, що Український козак з позивним "Батя" долучає захисників до віри: "з молитвою в бою"