У суботу, 22 травня, в Україні буде по-літньому спекотно. У той же час на Заході України очікується хмарна погода з грозами і зливами.

За прогнозом Укргідрометцентру, вдень у західних областях пройде дрібний дощ, який ближче до вечора може посилитися. Можливі шквальні пориви вітру до 15-24 м/с. Температура повітря +20 +22 градуси.

На Сході України буде ясно і сонячно. Стовпчики термометрів покажуть близько +22 +24 градусів.

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

У північних регіонах небо затягне сірими хмарами, але без опадів. Повітря прогріється до +21 +23 градуси. При цьому на Півдні країни буде сонячно протягом усього дня. Температура повітря складе +23 +25 градусів.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У Києві прогзується ясна погода вдень і хмарна ввечері. Стовпчики термометрів у столиці покажуть +21 +23 градуси.

погода 22 травня, фото з сайту Укргідрометцентру

Народний прогноз погоди в Україні

22 травня вшановується пам'ять святителя Миколая. Найбільше в народі це свято відоме під назвою Микола Весняний. Цим днем знаменується кінець весни і початок передльоту (з 22 травня до 10 червня). На Миколу можуть бути грози та дощі: "Дощ у травні хліба піднімає".

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, якою буде погода в Україні в перший місяць літа. Чи підуть в червні дощі, або парасолька стане кращим другом ще надовго.