У квітні 2021 року ВРУ прийняла закон про врегулювання питання рівних можливостей догляду за дитиною для обох батьків.

Для чоловіків передбачений новий вид відпустки при народженні дитини. При цьому деякі сім'ї вже вирішили ознайомитися з таким декретом докладніше. Сім'я Амосових, поділилася досвідом двомісячного досвіду після народження первістка.

Татусі в декреті, скріншот: Youtube
Татусі в декреті, скріншот: Youtube

"Найближчі родичі і близькі друзі сприйняли цю звістку добре, але деякі знайомі здивувалися. Приходили з таким дивним питанням: "А правда, що ваш Міша пішов у декрет?". Чоловік пішов у декретну відпустку це майже як ай-ай-ай. Залучення до виховання як мами, так і тата, перш за все, корисно для дитини, кажуть молоді батьки. За природною потребою дитини дуже класно, коли батьки постійно поруч", - кажуть у родині Амосових.

Татусі в декреті, скріншот: Youtube
Татусі в декреті, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Поліцейський Сергій Багаліка вже офіційно оформив всі документи і збирається в декретну відпустку. Стартує його декретна відпустка 14 червня.

"Дійсно, в моєму житті така цікава подія, яка допоможе в майбутньому вже повноцінно виховувати мого маленького, радісного синочка Тимофійчика. Я не вагався, ми відразу, до народження дитини, ще вирішили, що я піду у відпустку по догляду за дитиною. Все було не зовсім так, як ви сказали. На жаль, минулий закон не дозволяв піти мені у відпустку по догляду за дитиною. Колеги мене дуже підтримували. У мене не було можливості піти у відпустку по догляду за дитиною лише тому, що моя дружина була ФОП. А це означало, що я автоматично позбавлений права на відпустку по догляду за дитиною. Це було досить неприємно", - заявляє Сергій.

Татусі в декреті, скріншот: Youtube
Татусі в декреті, скріншот: Youtube

Нагадаємо, дружина народжує-пора у відпустку: як в Україні зміняться правила чоловічого Декрету

Як повідомляв "Знай.ua", зареєструвати дитину, не відходячи від ліжечка: молодим батькам спростили життя з "єМалятко"

Знай.ua писав, жінка народила п'ятірку і залишилася без чоловічого плеча поруч: єдина в Україні