У Туреччині встановили рекорд Гіннеса, створивши найбільший Днер-кебаб в світі з рекордною вагою в 1198 кілограм.

Повідомляється, що в столиці Туреччини Анкарі місцеві кухарі приготували найбільший у світі Донер-кебаб, або як у нас прийнято називати – шаурму. 1198-кілограмова шаурма була приготовлена під час святкування фестивалю покупок кухаря з мережі рестораном Aba Piknik.

В ході фестивалю 10 кулінарів кілька годин працювали над створенням свого шедевра. Підсумковий вага страви вийшов 1198 кілограм, а його висота – 2,6 метра. Для приготування Донер-кебабу використовували м'ясо 7 корів.

Шаурма / фото : guinness-records.net
Шаурма / фото : guinness-records.net

Представники Книги рекордів Гіннеса змогли зафіксувати досягнення лише тоді, коли весь верхній шар яловичини був просмаженим. Експерти заявили, що оптимальна ступінь готовності м'яса є основною умовою для реєстрації рекорду.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Однак, в ході встановлення рекорду кухарям довелося зіткнутися з проблемою. Через те, що розміри шаурми були просто гігантськими, для установки нанизаного на міцний шампур м'яса в роз'єми довелося викликати підйомний кран.

Коли експерти зачитали рекорд, кухарі розділили донер-кебаб на маленькі порції і пригостили гостей фестивалю.

Шаурма / фото : guinness-records.net
Шаурма / фото : guinness-records.net

Нагадаємо, що пуділь-мажор спустив 250 тисяч на фату для улюбленої сучки і потрапив до Книги рекордів Гіннесса.

Як повідомляв портал Знай.uа, індіанка з 31 пальцем потрапила в Книгу рекордів Гіннесса, її називають відьмою.

Також Знай.uа писав, що безстрашний чоловік заморозив себе в камері з льодом: неймовірний рекорд потряс світ.