Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив про припинення авіасполучення з Білоруссю.

Про це чиновник розповів у коментарі для "Інтерфакс-Україна".

Повідомляється, що Україна припиняє авіасполучення з Республікою Білорусь і перенаправляє всі авіарейси в обхід повітряного простору даної країни. Олексій Данилов заявив, що таке рішення було прийнято з урахуванням рівня небезпеки і нахабства викликів демократичним цінностям, які відбуваються в безпосередній близькості від українських кордонів.

Кордон Білорусь / фото: Держприкордонкомітет Білорусі
Кордон Білорусь / фото: Держприкордонкомітет Білорусі

Секретар РНБО зазначив, що припинення авіасполучення було ініційовано президентом Володимиром Зеленським, який доручив уряду опрацювати дане питання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Затримання 23 травня білоруського опозиційного журналіста в Мінську — це відкритий виклик всьому демократичному світу, нахабне нехтування міжнародними нормами і правилами", - зазначив Олексій Данилов.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вже повідомив про скликання позачергового засідання Кабінету Міністрів України, в ході якого буде розглянуто питання про повне припинення авіасполучення з Республікою Білорусь.

Нагадаємо, що українець закидав посольство Білорусі літачками у відповідь на затримання Протасевича: "Лукашенко став на шлях тероризму".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Раді вимагають припинити імпорт електроенергії та авіасполучення з Білоруссю.

Також Знай.uа писав, що на білоруських кордонах почнуть збирати "данину" за в'їзд в Україну: всьому виною вірус.