Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Денис Шмигаль повідомив, що з 00:00 26 березня буде припинено авіасполучення між Україною і Білоруссю.

Прем'єр-міністр додав, що дане рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду і Міністерство інфраструктури, Державна авіаційна служба і ДП "Укравіарух" вже отримали відповідні вказівки.

В результаті прийнятого рішення українським авіакомпаніям і літакам забороняється літати в повітряному просторі Республіки Білорусь.

Крім цього Державна прикордонна служба також отримала вказівки припинити оформлення пасажирів у митних пунктах пропуску та аеропортах, які їдуть до Білорусі або у зворотному напрямку.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

В кінці публікації Денис Шмигаль пояснив, що причиною такого рішення стала примусова посадка літака компанії Ryanair в Мінську.

"Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair в Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів." - підкреслив Денис Шмигаль.

Публікація Дениса Шмигаля: Facebook
Публікація Дениса Шмигаля: Facebook
Публікація Дениса Шмигаля: Facebook

Нагадаємо, що міністр енергетики вимагає від НКРЕКП заборонити імпорт електроенергії РФ і Білорусі на виконання підписаного Зеленським Закону

Як повідомляв портал "Знай.uа", на білоруських кордонах почнуть збирати "данину" за в'їзд в Україну: всьому виною вірус

Також, "Знай.uа" писав, що українець закидав посольство Білорусі літачками у відповідь на затримання Протасевича: "Лукашенко став на шлях тероризму"