Вже більше року українські школярі знаходяться на повному або частковому дистанційному навчанні через карантин. Уроки через камеру замінили живу комунікацію в класі, і більшість розділилася: одні раді залишатися вдома і контролювати процес, інші бідкаються через посередню якість освіти.

У порівнянні з грудневим моніторингом, якість і рівень дистанційної освіти на 10-15% покращилася і зараз становить 70-75%. Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет в інтерв'ю РБК-Україні.

"В цілому ми приблизно на 8% відсотків оцінюємо падіння якості, але це насправді не критично. Ми розуміли, що якість освіти в будь-якому випадку буде падати. Від чого це залежить? Є трикутник – учень, вчитель і сім'я. Перш за все від первинних навичок і того, що заклала сім'я дитині, в принципі, первинно буде залежати весь процес навчання. Якщо батькам не байдуже, в будь-якому випадку навіть в дистанційній освіті втрата якості не критична", - каже міністр.

фото: РБК-Україна

Керівник МОН зазначив, що вчитель - в будь-якому випадку основний носій знань, окрім батьків. І незважаючи на окремі поодинокі випадки, більшість педагогів робить все від них залежне, аби дати дітям максимум знань.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, що у шкільні підручники українців пробрався "русский мир": "в гості до сусідів...".

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям пояснили, чому дистанціонка руйнує систему освіти:"катастрофічно не вистачає".

Також Знай.uа писав, що у Києві звільнений вчитель поскаржився на кричущу несправедливість: "батько учня - мажор".