Найбільшим живим організмом у світі вважається, як не дивно, гігантський гриб з міцелієм, який охоплює понад 890 гектар. Неймовірно, але цей гриб більший за кита і слона.

Гігантський рекордсмен знаходиться в національному лісі, що у штаті Орегон, США. Про нього розповідається на сайті Bibalex. Як зазначається, найбільшим живим організмом на нашій планеті є грибниця опенька темного - Armillaria ostoyae.

Гриб, який носить лаври гіганта, росте у лісовому заповіднику Малур. Грибниця займає площу понад 880 гектарів, а її вік оцінюється у 2,4 тисячі років. Такі характеристики не можуть не вражати.

Цей незвичайний гриб-рекордсмен місцеві часто називають орегонським монстром або опеньком-монстром. До того ж не лише через його розміри.

Опеньки, фото: bibalex.org
Опеньки, фото: bibalex.org

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Виявляється, він є справжнім вбивцею. Адже грибниця, обплутуючи коріння дерев, які ростуть поблизу, фактично прирікає їх на загибель. Вже багато з дерев в заповіднику стали його жертвами. Але, як не дивно, саме завдяки цьому, вдалося вирахувати гіганта.

Біологи, які намагалися розібратися у масовій загибелі дерев у 1998 році, з подивом визначили, що грибниця опенька з Орегону - це не окремі скупчення, що ростуть по всьому лісі, а гігантський цілісний живий організм.

Вчені допускають, що на нашій планеті є й більші грибниці, проте, про їхнє існування наразі невідомо.

Гігантський гриб, фото: bibalex.org
Гігантський гриб, фото: bibalex.org

Нагадаємо, засоби від усіх хвороб огірків: овочі й бадилля будуть зеленими до самої осені. Засоби, які врятують ваш врожай від всіх хвороб і здивують хорошим урожаєм всіх сусідів

Як повідомляв портал "Знай.ua", соковиті помідори на борщ і томатну пасту: хитрощі вирощування для городників. Поради для того, щоб виростити хороший врожай помідорів

Також "Знай.ua" писав, як правильно поливати капусту на городі: шкідники втечуть, а урожаю заздритимуть всі. Поради стосовно вирощування капусти на грядці