Морквина і буряк – улюблені коренеплоди українців. Ще б пак, адже в них море вітамінів і мікроелементів, а приготувати з них можна безліч смачних страв.

До того ж, без моркви і буряка немислимий справжній український борщ. Однак, щоб урожай був хорошим, коренеплоди важливо правильно і вчасно поливати.

Для початку, насінню моркви до появи перших сходів необхідно перебувати у вологому грунті.

морква
морква, pixabay

Щоб затримати вологу на грядці, городникам рекомендують накривати ділянки з морквою поліетиленовою плівкою. Це створює ефект парника-волога не випаровується, і поливати грядку потрібно рідше.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як тільки з'явилися сходи, плівку прибирають, і наступні кожні 10 днів старанно поливають посадку через лійку з дрібним ситечком (щоб не прим'яти паростки). На кожен квадратний метр землі припадає приблизно 30 літрів води.

Город / фото: Unsplash
Город / фото: Unsplash

Якщо на поливі економлять, морквина відповість дачникові грубими, потворними коренеплодами, або взагалі викинути цветонос, погубивши надію на урожай. Про те, що рослині не вистачає води, підкажуть злегка скручені і потемнілі листя.

Догляд за буряком значно простіше - поливати її можна набагато рідше. Від посіву до збору врожаю потрібно всього чотири-п'ять поливів, якщо тільки не сильно жарко.

Лити воду потрібно не прямо на рослини, а в борозенки, прориті уздовж грядок.

Нагадаємо, раніше Основні правила вирощування малини: ягід і варення вистачить на цілий рік. Секрети, завдяки яким вдасться отримати хороший урожай

Як повідомляє портал «Знай.uа» Місячний календар посіву: повний список вдалих днів для багатого врожаю. Саме в травні українці пересаджують розсаду, доглядають за плодовими деревами і обробляють грунт.

Також «Знай.uа " писав, що Хитрощі городника: як захистити капусту від шкідників і висадити огірки. Досвідчені городники знають, як зробити свій урожай більш щедрим. Зокрема, зміцнити розсаду і не тільки можна за допомогою золи і розчину Фітоспорін.