Український уряд до Дня захисту дітей прийняв ряд рішень, які стосуються вдосконалення системи захисту прав дітей. Кабінет Міністрів України підтримав законопроєкт, розроблений Мінсоцполітики, який передбачає збільшення обсягу державної підтримки при народженні дитини або при усиновленні.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Кабінету Міністрів України в мережі Facebook.

Денис Шмигаль, фото: Facebook
Денис Шмигаль, фото: Facebook

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у разі прийняття документа українським парламентом, з 1 січня 2022 року такий розмір допомоги буде збільшено з 41 000 гривень до 50 000 гривень.

"Це не остаточне збільшення: з 2023 і надалі пропонується збільшення розміру такої допомоги на прогнозний показник інфляції. Звичайно, прямі виплати - це лише частина стратегії підтримки молодих сімей. Паралельно з цим ми будемо покращувати якість медицини для дітей, будувати нові дитячі садки і школи, дамо можливість молодим сім'ям придбати власне житло в рамках програми пільгової іпотеки", — заявив глава українського уряду Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Публікація КМУ, скріншот: Facebook
Публікація КМУ, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, не в "Укрпошті", а через картку: українцям розповіли, як і коли доведеться отримувати заслужені виплати.

Як повідомляв Знай.uа, 31 млн Кабмін виділив на букети, мовні курси для своїх працівників і кіберзахист.

Знай.uа писав, Денису Шмигалю влаштували допит за пропажу 35 млрд і гостру нестачу швидких та кисню в лікарнях.