Українець потрапив у ДТП під час сильної ожеледиці, а все через те, що дорожні служби не встигли справитися з наслідками несприятливих погодних умов. Поліція виписала на чоловіка протокол, з яким той був не згоден. Водій звернувся за допомогою до центру з надання БВПД, які і довели невинність клієнта.

Про це розповіли в співтоваристві "Безкоштовна юридична допомога" в мережі Фейсбук.

Так, водій Микола рухався по дорозі і через занос автомобіля зіткнувся з іншим авто. Уникнути зіткнення не вийшло, оскільки попереду на слизькій дорозі теж вже зіткнулися два авто. Працівники поліції склали протокол про притягнення його до адміністративної відповідальності за статтею 124 кодексу України Про адміністративні правопорушення.

Оскільки чоловік винним себе не вважав, звернувся за допомогою до центру з надання БВПД. Для захисту прав інтересів клієнта в суді призначили адвоката Аллу Оразову.

При розгляді справи в суді адвокат навела докази, які спростовували провину її клієнта. Суд закрив справу за відсутність складу адміністративного правопорушення.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

ожеледь / скріншот з відео
ожеледь / скріншот з відео

Як розповіла адвокат, вона попросила суд припинити провадження у справі у зв'язку з відсутністю в діях її клієнта складу адміністративного правопорушення. Оскільки аварія сталася не з його вини, а з вини комунальників, які в умовах ожеледиці не забезпечили належний стан дорожнього покриття.

"Також інспектор поліції в судове засідання не з'явився, в матеріалах справи відсутні належні, допустимі та достатні докази, які свідчать про те, що дії мого клієнта не відповідали вимогам Правил дорожнього руху України", - коментує Алла Оразова, посилаючись на статтю 7 Кодексу України.

Також суд врахував те, що дорожні служби не забезпечили в умовах ожеледиці належний стан дорожнього покриття. В результаті 4 автомобілі, практично в один час і в одному місці, потрапили в ДТП.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Водійський контроль: українцям розповіли, що робити з водіями, які порушують ПДР

Як повідомляє портал «Знай.иа» Близько 1500 "очей": на українських дорогах стежитимуть за водіями

Також «Знай.иа " писав, що Копи розповіли водіям, як пропускати "швидку допомогу": обертаємося і реагуємо