Аґрус потребує родючого ґрунту і добре росте на дерново-підзолистих ґрунтах з родючим шаром 30-40 сантиметрів. Рослини також можуть переносити слабокислі ґрунти.

Як правильно вирощувати аґрус і доглядати за кущем розповідає телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город".

Під аґрус на ділянці слід відводити помірно зволожені місця з хорошою повітропроникністю ґрунту. Варто пам'ятати, що аґрус не переносить перезволоження ґрунту.

Догляд за аґрусом, кадр з відео
Догляд за аґрусом, кадр з відео

Корисні поради по вирощуванню аґрусу:

Популярні новини зараз
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Перш за все, слід пам'ятати, що у північних умовах в разі безсніжною суворої зими деякі сорти аґрусу частково підмерзають. Тому обрізати його краще рано навесні, при набуханні бруньок і в першу чергу вирізати всі підмерзлі гілки.

Водночас до обрізання куща шестирічного віку і старших треба підходити більш уважно. Якщо п'яти-шестирічна гілка аґрусу здорова, з сильними плодушками, її вирізати не слід. А щоб не згущати кущ, можна зрізати якусь частину молодших, але кволих гілок.

Зрізати гілки треба гострим секатором якомога нижче, біля самої землі, і в жодному разі не залишати пеньків, в яких можуть оселитися різні шкідники. Якщо ґрунт добре заправлений добривами, у перші 2-3 роки догляду за аґрусом можна обмежитися тільки ранньовесняною підгодівлею.

Догляд за аґрусом, кадр з відео
Догляд за аґрусом, кадр з відео

Нагадаємо, як правильно поливати баклажани й перець: ці прості правила врятують урожай. Основні правила вирощування перцю і баклажанів, завдяки яким врожай неабияк потішить. У випадку, коли баклажани й перець страждають від спраги, вони зупиняються в рості й не цвітуть.

Як повідомляв портал "Знай.ua", соковиті помідори на борщ і томатну пасту: хитрощі вирощування для городників. Поради для того, щоб виростити хороший врожай помідорів

Також "Знай.ua" писав, як правильно поливати капусту на городі: шкідники втечуть, а урожаю заздритимуть всі. Поради стосовно вирощування капусти на грядці