Українцям розповіли, на що варто звернути увагу при покупці м'яса птиці.

Про це повідомили в Держпродспоживслужбі, на сторінці в Facebook.

Купуючи м'ясо птиці - звертайте увагу на маркування. Існує два типи класифікації тушок птиці та їх частин - А і Б.

Згідно класифікації м'ясо повинно бути: чистим (без бруду і крові), без стороннього запаху, без серйозних ударів і поламаних кісток. Упаковка повинна бути цілою, без пошкоджень.

Курятина з сальмонелою, скріншот із відео
Курятина з сальмонелою, скріншот із відео

Популярні новини зараз

Збіднілі на локдаунах українці почали продавати повітря по 40 грн: заробляють, як можуть

Оля Цибульська засвітила волохаті ноги на шпильках: Дзідзьо перелякається

Надя Дорофєєва спустила бюстгальтер і показала шрам на грудях: ховала 4 роки від усіх, крім Дантеса

Донька Анастасії Заворотнюк почала ходити "в жалобі": "Сумно, дуже..."

Показати ще

Тушки класу А, повинні відповідати наступним критеріям (додатково):

  • мати добре розвинену, правильної форми, м'ясисту грудинку і м'ясисті ніжки повинні мати нормальний шар жиру;
  • допускається незначна кількість пір'я;
  • допускається слабке почервоніння на кінцівках крил або відсутність кінцівки крила;
  • на заморожених або швидкозаморожених не допускається наявність опіків від заморозки.

Якщо птах надається як свіжа, вона не повинна мати жодних ознак попереднього охолодження або заморожування.

Маркування повинна містити:

  • назва харчового продукту;
  • кількість харчового продукту у відповідних одиницях виміру;
  • мінімальний термін придатності або дата "прийняти до";
  • умови або особливості зберігання;
  • клас А або Б;
  • реєстраційний номер бійні або переробного підприємства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Україна відмовиться від фосфатів у миючих засобах заради здоров'я людей

Як повідомляє портал «Знай.иа» Адреса магазину і час покупки: що обов'язково має бути в чеку, щоб отримати повернення або компенсацію за товар

Також «Знай.иа " писав, що Чи небезпечні напівфабрикати і як вибрати Заморожені продукти без шкоди для здоров'я: поради експертів