Українцям розповіли, на що варто звернути увагу при покупці м'яса птиці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомили в Держпродспоживслужбі, на сторінці в Facebook.
Купуючи м'ясо птиці - звертайте увагу на маркування. Існує два типи класифікації тушок птиці та їх частин - А і Б.
Згідно класифікації м'ясо повинно бути: чистим (без бруду і крові), без стороннього запаху, без серйозних ударів і поламаних кісток. Упаковка повинна бути цілою, без пошкоджень.
Тушки класу А, повинні відповідати наступним критеріям (додатково):
- мати добре розвинену, правильної форми, м'ясисту грудинку і м'ясисті ніжки повинні мати нормальний шар жиру;
- допускається незначна кількість пір'я;
- допускається слабке почервоніння на кінцівках крил або відсутність кінцівки крила;
- на заморожених або швидкозаморожених не допускається наявність опіків від заморозки.
Якщо птах надається як свіжа, вона не повинна мати жодних ознак попереднього охолодження або заморожування.
Маркування повинна містити:
- назва харчового продукту;
- кількість харчового продукту у відповідних одиницях виміру;
- мінімальний термін придатності або дата "прийняти до";
- умови або особливості зберігання;
- клас А або Б;
- реєстраційний номер бійні або переробного підприємства.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Україна відмовиться від фосфатів у миючих засобах заради здоров'я людей
Як повідомляє портал «Знай.иа» Адреса магазину і час покупки: що обов'язково має бути в чеку, щоб отримати повернення або компенсацію за товар
Також «Знай.иа " писав, що Чи небезпечні напівфабрикати і як вибрати Заморожені продукти без шкоди для здоров'я: поради експертів