На сайті Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України з'явилася інформація про 16-річну дівчину, яка пізно ввечері прийшла на позиції ЗСУ через мінні поля з окупованої Горлівки.

Неповнолітня, за її ж словами, бажає проживати на території неокупованої України.

"Вчора близько 23:00 на позиції Збройних Сил України з боку так званої "ДНР" біля селища міського типу Верхньоторецьке вийшла 16-річна дівчина. Вона разом з бабусею, яка є її опікуном, проживає в м.Горлівка і має паспорт так званої "Донецької народної республіки", написано на сайті.

16-річна, яка втекла з окупованої Горлівки, фото: mvs.gov.ua
16-річна, яка втекла з окупованої Горлівки, фото: mvs.gov.ua

Представники правоохоронних органів встановили, що 16-річна дівчина свідомо прийшла на лінію розмежування після відпочинку з друзями через мінні поля. У неї є родичі на заході України. Зараз же з нею займається ювенальна поліція в Донецькій області, Соціальна служба і психологи.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Українку вже оглянули медпрацівники, на її тілі відсутні тілесні ушкодження. Якийсь час дівчина перебуватиме у притулку під наглядом правоохоронців та органів опіки, поки не встановлять усі обставини.

16-річна, яка втекла з окупованої Горлівки, фото: mvs.gov.ua
16-річна, яка втекла з окупованої Горлівки, фото: mvs.gov.ua

Як згодом виявилося, дівчинка просто загубилася, проте не хоче повертатися з-за складних відносин з бабусею. Про це розповіла керівник служби у справах дітей Наталія. Про ставлення до України у неї спочатку не питали, з нею цю інформацію обговорили відповідні органи.

Зараз її ніхто не може відпустити в Горлівку, так як вона неповнолітня. Тому їй доведеться залишитися на підконтрольній території, хоча вже починає нудьгувати за літньою родичкою. Її друзі починають дзвонити і запитувати за новини, які поширюються в ЗМІ про її втечу і небажання жити в "ДНР". Згодом версія правоохоронців змінилася.

Нагадаємо, в Києві за водіями наглядатиме мотопатруль: "Тепер не сховатися"

Як повідомляв "Знай.ua", 17-річний хлопець підпалив свою вагітну подругу: "Посваритися"

Знай.ua писав, у Харкові охорона парку Шевченка намагалася прогнати "кобзаря", який грав на бандурі: "Мене ущемляють"