У Всесвітній день здорового травлення тренерка "Зважених та щасливих", а також колишня дружина відомого українського боксера В'ячеслава Узєлкова, Марина Боржемська, дала корисні поради щодо харчування.

Чому порушується робота шлунково-кишкового тракту, а також про те, чим загрожує порушення очищення ШКТ, Марина Боржемька пояснила у новому пості на своїй сторінці в соцмережі Інстаграм, де на неї підписано понад 600 тисяч читачів.

"Правильна робота шлунка і кишечника – основа основ нашого здоров'я. Основні функції шлунково-кишкового тракту: засвоєння з їжі речовин, необхідних нам для життєдіяльності: білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мікроелементів, мікронутрієнтів.", - пояснила тренерка. Марина Боржемська

Марина Боржемська, instagram.com/uzelkova.marina
Марина Боржемська, instagram.com/uzelkova.marina

Марина Боржемська наголосила, що коли очищення шлунково-кишкового тракту порушено, це може привести до розвитку патологічних і запальних процесів, накопичення токсинів, загального погіршення якості життя.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чому порушується робота шлунково-кишкового тракту?

1. Дефіцит клітковини - уповільнює просування їжі по кишківнику, порушує баланс мікрофлори, що може спровокувати розвиток хронічних запальних процесів.

2. Надлишок легкозасвоюваних вуглеводів - підсилює процеси бродіння, створює сприятливе середовище для росту патогенних бактерій і паразитів, збільшує ризик розвитку інфекцій і алергій.

Марина Боржемская, фото: Instagram
Марина Боржемская, фото: Instagram

3. Неправильно приготована їжа - часте вживання занадто жирних страв, смажених і гострих, сильно солоних продуктів, копченостей може викликати запальні процеси в шлунково-кишковому тракті, порушувати нормальну кислотність шлунка, шкодити стану мікрофлори.

4. Дефіцит рідини. Ми активно п'ємо каву, чай, соки, але не завжди згадуємо про воду. Через це консистенція їжі може стати занадто щільною, що ускладнює просування харчових мас по кишківнику.

5. Великі порції або занадто часті приймання їжі. Якщо з'їдати за один прийом занадто багато, буде складніше якісно засвоїти такий обсяг. Якщо ж постійно чимось перекушувати, то травна система банально не встигає відпочивати.

6. Неякісне пережовування їжі, перекушування на ходу. Слина містить ферменти, які починають підготовку речовин до перетравлення. Але щоб цей механізм працював правильно, необхідно жувати ретельно.

Нагадаємо, Каменських, Полякова, Камінська, Астаф'єва і Дорофеєва потрапили у топ-5 найс*ксуальніших сідниць. Відомих чоловіків опитали й склали приблизний рейтинг

Як повідомляв портал "Знай.ua", не відрізнить навіть Узєлков: Марина Боржемська показала сестру, нереальна схожість. Марина Боржемська привітала сестру зі святом

Також "Знай.ua" писав, що тренер "Зважених та щасливих" Боржемська поділилася легкими рецептами салатів для схуднення: швидко, смачно і надійно. Марина Боржемська опублікувала три рецепти салатів на вихідні