У Міністерстві юстиції України успішно стягнули заборгованості із зарплат з роботодавців на користь співробітників.

Детальніше про це пише прес-служба відомства в Facebook.

Повідомляється, що за минулий тиждень, з 23 по 27 травня, органи державної виконавчої служби стягнули на користь 599 співробітників 16,5 мільйонів гривень заборгованості з виплати заробітної плати.

Інфографіка / фото: Мін'юст
Інфографіка / фото: Мін'юст

Найбільше вдалося отримати від комунального підприємства теплових мереж "Криворіжтепломережа". Відділенням примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України було стягнуто найбільшу суму-7,2 мільйона гривень.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

На даний момент всі отримані кошти розподіляються між співробітниками підприємства. Борг був списаний з рахунку боржника.

В цілому, Державній виконавчій службі Міністерства юстиції України було стягнуто з боржників 258,8 мільйонів гривень з початку поточного року. 18 887 співробітників вже повністю отримали свої заробітні плати.

Нагадаємо, що українцям детально пояснили, як можна переоформити субсидію на оплату ЖКП протягом 5 місяців 2021 року, починаючи з травня.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Міжнародному валютному фонді зацікавилися джерелами, з яких Україна індексує пенсії. У МВФ нагадали, що Пенсійний фонд і без того живе дотаціями. Це означає, що індексація ще більше "проїдає" державний бюджет.

Також Знай.uа писав, що українцям показали оновлений корпус Київського СІЗО і розповіли, що ж зміниться для ув'язнених в оновленій пенітенціарній установі.