З сусідньої Російської Федерації, де щодня відбуваються дуже дивні події, прийшли доволі тривожні новини. Учня школи в селищі Олександрівка (Оренбурзька область) запідозрили в тому, що він брав участь у "несанкціонованому мітингу". А тепер читаємо: "дитина тримала плакат з проханням відремонтувати школу".

Про цей випадок стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

За інформацією журналістів, сільську школу визнали аварійною ще у 2019 році. З минулого року туди перестали пускати дітей. Протягом цього часу чотири десятки учнів змушені займатися в тісних приміщеннях місцевого інтернату.

Плакат із закликом, фото: pdmnews
Плакат із закликом, фото: pdmnews

"Першокласники були з плакатами, там весь клас тримав, вони всі були в купці. Потім до нас поліція приїжджала, опитувала нас, провели бесіду", - зазначила мама дитини Світлана Петрова.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Їй тепер загрожує штраф у розмірі 30 тисяч рублів. Вона зазначила, що таких грошей на виплату штрафу у сім'ї немає, але односельці обіцяли допомогти.

Світлана Петрова з сином, фото: pdmnews
Світлана Петрова з сином, фото: pdmnews

"Нам було обіцяно в серпні минулого року, що гроші на ремонт буде виділено. Але потім все тихіше і тихіше, а потім пішли розмови, що дітей возитимуть у сусіднє село за 28 кілометрів", – пояснила Петрова.

Цікаво, що через добу після інциденту влада виділила 3,8 мільйона рублів на ремонт навчального закладу. Будівельна бригада прибуде в Олександрівку 6 червня. Однак це всього лише інформація місцевих журналістів.

Раніше повідомляли, у Києві любитель екстриму вибрався на дах сусідів: "Пацани, я на балкон. Серьога, у тебе немає балкона...".

Як повідомляв Знай.uа, на Львівщині школярі мучаться в класі з дірявим дахом: обдерті стіни, зате ікона на стіні.

Знай.uа писав, українських школярів "посадили" на туалети з падаючими стелями і без перегородок, про приватність можна забути.