Український уряд взявся за підготовку низки змін для адаптивного карантину. З'явилася інформація, що представники МОЗ спільно з колегами мають намір переглянути індикатори "зеленої" зони карантинних обмежень.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка для українських журналістів.

Віктор Ляшко, фото: скріншот з відео
Віктор Ляшко, фото: скріншот з відео

За його словами, в чинній постанові зазначено, що "зелену" зону можна вводити тільки для всієї країни, а не для окремих регіонів. Але Європейський союз напередодні змінив правила визначення "білих" країн, громадяни яких можуть їздити до країн ЄС без обмежень.

"Тому ми вносимо зміни до постанови Кабміну про "зелену" зону, щоб узгодити її індикатори з тими, які діють в ЄС. Тому що якщо Україна перейде в "зелену" зону, це означатиме, що ми зможемо без паспортів вакцинації в'їжджати в ЄС", – зазначив Ляшко.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також у новій постанові зафіксують перелік країн, які привабливі для українських туристів. На сьогодні всі ці зміни узгоджуються з центральним органами виконавчої влади.

Україна планує спростити процес повернення з Туреччини-по прильоту туристам необов'язково буде показувати ПЛР-тест на COVID-19. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

"наприклад, Туреччина звільнила українців від необхідності показувати результати ПЛР-тесту при перетині кордону. Тому ми робимо дзеркальну відповідь: ті, хто повертається з Туреччини, також будуть звільнені від необхідності показувати ПЛР-тест", – підкреслив глава Мнздраву.

Також він розповів, що оскільки в Євросоюзі вирішили переглянути критерії для країн, з яких можна без обмежень в'їжджати в ЄС, то Україна теж перегляне такі критерії.

"Ми внесли зміни до постанови Кабміну і зараз погоджуємо їх... Ми вводимо до постанови перелік країн, які привабливі з туристичної точки зору для України. Мінкультури і МЗС визначили країни, де будуть дзеркальні дії", – заявив Віктор Ляшко.

Раніше повідомляли, Денису Шмигалю влаштували допит за пропажу 35 млрд і гостру нестачу швидких і кисню в лікарнях.

Як повідомляв Знай.uа, Віктора Ляшка призначили міністром охорони здоров'я після звільнення Максима Степанова.

Знай.uа писав, санлікар Ляшко розповів про шкоду куріння і дитячі залежності: "Безпечного не існує".