У програмі "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Марія Мельник з Григорієм Германом поділилися інформацією про важливість поєднання інгредієнтів, і як різати овочі на салат.

Адже салат є одним з найпростіших і найдавніших страв в кулінарії. Вони смачні і корисні, тому їх і закликають включати в денний раціон дієтологи і лікарі. Найголовніше використовувати кілька правильних інгредієнтів, на думку фахівців, якщо ви раптом хочете приготувати дійсно корисне блюдо. До того ж, є овочі, які, в поєднанні з іншими продуктами, краще віддають свої вітаміни.

Приготування салату, скріншот: Youtube
Приготування салату, скріншот: Youtube

Дієтолог Карина Дайнеко зазначає, що багато речовин в таких продуктах краще засвоюються в поєднанні з жирами. Тому варто за смаком додати рослинне масло. При цьому не слід віддавати салату місце основного прийому їжі. Вживати його варто лише як доповнення до каші - гречці, пшона або кіноа.

Приготування салату, скріншот: Youtube
Приготування салату, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Салат краще готувати безпосередньо перед вживанням, адже термін його придатності – буквально кілька годин. Для того щоб зберегти свіжість салату протягом декількох годин, краще заправку і приправи у вигляді солі додавати перед вживанням", - додає експерт.

Приготування і нарізка теж мають деякі нюанси. Відсутність капусти в салаті дає можливість грубої нарізки довільними шматками. Це додасть салату свіжості, так як овочі в такому випадку випускають менше соку. Також шеф-кухар Алік Бадретдінов додав, що старий качан капусти краще нашаткувати якомога тонше, а ось молодий - крупніше через ніжних листя.

Приготування салату, скріншот: Youtube
Приготування салату, скріншот: Youtube

Нагадаємо, колишня Узєлкова Марина Боржемська пояснила, як не захворіти через їжу: "Основа основ нашого здоров'я"

Як повідомляв "Знай.ua", як правильно поливати капусту на городі: шкідники втечуть, а врожаю позаздрять всі

Знай.ua писав, тренер "Зважених та щасливих" Боржемська поділилася легкими рецептами салатів для схуднення: швидко, смачно і надійно