Перша леді України Олена Зеленська повідомила, що 17 україномовний аудіогід зазвучав Музейно-меморіальному комплексі жертв політичних репресій і тоталітаризму в Казахстані.

Відповідний пост з'явився на особистій сторінці Першої леді у соціальній мережі Instagram.

Назва комплексу - це абревіатура від " Акмолинський табір дружин зрадників Батьківщини. Саме сюди протягом 16 років звозили жінок, чоловіки яких вважалися "ворогами народу". Тут відбували покарання жінки 62 національностей, серед них були і українки.

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram

"Ми запускаємо сімнадцятий україномовний аудіогід і продовжуємо розширювати географію проєкту. 🎉
До нас долучився Казахстан. 🇰🇿

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Відсьогодні українська мова звучатиме в місці з драматичною історією – Музейно-меморіальному комплексі жертв політичних репресій і тоталітаризму АЛЖИР. Назва комплексу – це абревіатура від «Акмолинский лагерь жен изменников родины» (Акмолінський табір дружин зрадників батьківщини).

У цей табір протягом 16 років звозили жінок, чоловіки яких вважалися «ворогами народу». Там відбували покарання представниці шістдесяти двох національностей. Серед репресованих були й українки.
АЛЖИР – одна з найтрагічніших сторінок спільної історії українського та казахського народів. Ці страшні події не можна забути.

Символічно, що запуск аудіогіда відбувається саме у травні, коли в Україні та в Казахстані відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.
Я вдячна Посольству України в Республіці Казахстан @ukrinkaz і керівництву музею за можливість почути важливу сторінку в історії наших народів українською мовою",- написано в пості.

З кожним новим аудіогідом Українська мова продовжує поширюватися по світу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський зізнався в любові особливому старому: "хотів би просто обійняти"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Олена Зеленська спробувала нове шкільне меню і розповіла про зміни з 1 вересня: 160 нових страв

Також «Знай.иа " писав, що Олена Зеленська зізналася, чи соромно їй за чоловіка: "він не був клоуном"