Європейські країни - сусідка України Польща і дружня нам Литва здивували цікавим апаратом. Виявилося, що майбутнє вже наступило. Був споруджений "наноміст", який з'єднує два історично пов'язані міста – Люблін і Вільнюс.

Цей портал дозволяє безпосередньо бачити, що роблять люди в Любліні, а поляки можуть дивитися, що відбувається в столиці Литви.

Про це стало відомо завдяки повідомленням і фотографіям литовських ЗМІ.

PORTAL, фото: соцмережі
PORTAL, фото: соцмережі

Некомерційна ініціатива PORTAL - це "міст, що веде людство до усвідомлення єдності". Організатори проєкту побудували "віртуальний портал" в Любліні та Вільнюсі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

PORTAL, фото: соцмережі
PORTAL, фото: соцмережі

"Портали" оснащені великим екраном і камерою, а завдяки онлайн-трансляції жителі Литви і Польщі можуть спілкуватися в режимі реального часу. Вперше в історії країни та їхні народи мають такий спосіб зв'язку. Втіливши ідею "порталу", як об'єднуючого моста, автори тим самим запрошують піднятися над забобонами і розбіжностями з минулого.

"Людство стикається з багатьма потенційно смертельними проблемами. Соціальна поляризація, зміна клімату або економічні проблеми. Причина - трайбалізм, відсутність співпереживання і вузьке сприйняття світу, яке часто обмежується нашими національними кордонами", – розповіли автори проєкту.

PORTAL, фото: соцмережі
PORTAL, фото: соцмережі

Раніше повідомляли, українка показала найдорожчу річ у своїй родині: "Цю ікону вишив тато в концтаборі".

Як повідомляв Знай.uа, реліквія за $1000 плаває разом з рибкою: втрачений скарб виявили через півроку, залишилося тільки зловити.

Знай.uа писав, трохи за 30, Каштанова шевелюра і карі очі: в Біблії знайшли точний образ Ісуса.