Стало відомо про те, що піротехніки ДСНС України знешкодили понад 24 тисячі вибухонебезпечних предметів. Статистика приголомшує.

Про це розповіли на сторінці Державної служби України з надзвичайних ситуацій у соціальній мережі Facebook.

Щодня рятувальникам доводиться проводити огляди по території всієї України, так як ніколи не можеш знати, де ж чекає небезпека. Ось, наприклад, тільки за добу понеділка, 31 травня було здійснено 45 виїздів, і піротехніки виявили 403 боєприпаси.

Крім того, в 2021 році було ліквідовано вже 120 авіаційних бомб.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У ДСНС також розповіли про те, що Категорично забороняється, якщо раптом ви виявили дивний предмет, який може виявитися вибухівкою.

Категорично заборонено чіпати ще руками, або ж пересувати в інше місце. Також, не можна заливати його рідиною, або ж засипати і накривати чимось, так як він в такий спосіб може також спрацювати.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Самостійно знешкоджувати предмет також не варто, так як це може привести до незворотних наслідків. Доповненням до цього стає те, що всі вибухові пристрої чутливі до механічних і звуковим вливань, а також до нагрівання.

Піротехніки, фото: прес-служба ДСНС
Піротехніки, фото: прес-служба ДСНС

Кращим виходом в цій ситуації-зателефонувати за номером 101 або ж 102, і повідомити про свою знахідку. Рятувальники оперативно прибудуть на місце, і діятимуть по ситуації, а головне, з дотриманням правил безпеки.

Нагадаємо, що у Харкові ТРЦ спалахнув як сірник: стовп вогню і дим на все місто

Як повідомляв портал "Знай.uа", втратив керування і впав у воду: екстримал застряг на відстані 60 метрів від берега

Також, "Знай.uа" писав, був на глибині 2 метрів: рятувальники витягли з колодязя переляканого малюка