Віта Нестеренко – медик одного з підрозділів 93-ї ОМБр "Холодний яр", і на її тілі аж 37 татуювань, два з яких на обличчі. Про це пише Командування Медичних сил ЗСУ у Facebook.

Коли почалася війна, дівчині було всього 16. Вона пішла воювати в добробати, де не звертали увагу на вік. Була стрільцем-санітаром. Пройшла бойове хрещення в Пісках, на Карлівці, потім в Авдіївці, на шахті "Бутівка". У 18 років Віта пішла в ЗСУ, в 56-у окрему мотопіхотну бригаду, де очолювала медпункт артдивізіону і була на позиціях біля Гранітного. Потім вона пішла в 93-ю бригаду. Зараз служить у Кримському.

українські військові, скріншот з відео
українські військові, скріншот з відео

"Коли вперше прийшла в частину, у мене, окрім татух, були ще тунелі у вухах, дреди. Краєм ока бачила, як люди нишком фоткали мене на мобільники. Але нічого, потім звикли. Взагалі, було багато казусів, пов’язаних із реакцією людей на мою зовнішність. Якось привезли пораненого, якому я мала зашити сильне поранення на нозі. Мій керівник вважав, що я вправно шию шкіру, і часто мені довіряв це робити. Тож, я зробила тканинну загородку, аби поранений не бачив сам процес. І тут він оклигав і каже: "Ой, приберіть цю від мене, вона зараз мені ногу відтяпає!" Я кажу: "Та заспокойся, я – медик!" Він здивувався, але дав доробити шов. Люди часто упереджено до мене ставляться, аж-поки не почнуть спілкуватися. Тоді бачать, що я нормальна, спокійна, адекватна", - сказала Нестеренко.

Своє перше тату на обличчі (молодий місяць зі сльозою) дівчина зробила перед найпершим виїздом в АТО.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Тоді якраз був такий самий місяць, а в країні – багато сліз через війну. Просто зайшла до свого майстра і зробила за 15 хвилин. Друге тату на обличчі (булавка) це подарунок собі на 21-річчя", - поділилася Віта.

Нагадаємо, українські військові влаштували свято дітям на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.uа, українець розповів про те, як вирішив рятувати воїнів ЗСУ на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що ЗСУ втратили мужню снайперку-розвідницю: "Терпіла біль і нічого нікому не говорила".