Найщирішу молитву однієї душі неможливо порівнювати з силою спільного звернення до Святих. Коли біля ікони запалюється кілька свічок, в темному приміщенні стає світліше і приходить більше тепла. Так працює і віра, чим більше людей моляться Богу, тим більше вони отримують відповідей.

Дана істина виходить з багатьох свідчень Святого Письма, в тому числі з повчання Святого Євангелія. Про це пише портал "Родинний затишок".

Молитва, фото: Unian
Молитва, фото: Unian

Наприклад, слово, сказане Господом: Ісус, бачачи віру їх, говорить розслабленому: "чадо прощаються тобі гріхи твої". Подивіться, Господь не сказав: "віру розслабленого", а віру їх, тобто тих, хто ніс на ліжку цього розслабленого.

Дійсно, якби ці четверо, що несли розслабленого, не мали віри, вони не стали б так ускладнювати собі життя: адже вони, бачачи таку безліч народу навколо Спасителя і не маючи можливості пробратися до нього з розслабленим, знайшли інший спосіб поставити його перед Христом. Вони розібрали дах будинку, в якому знаходився Господь, і спустили через неї ліжко з хворим. Потрудившись так, їм вдалося показати його Спасителю, тому що вони мали величезну віру в те, що якщо Христос побачить Його, то зглянеться над ним і зцілить його від хвороби.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Ісус Христос на хресті, фото: cnl.news
Ісус Христос на хресті, фото: cnl.news

За вірою своєю, твердою і непохитною, вони отримали те, що очікували. Бо бачачи їхню віру і зусилля, наш Пресвятий і милосердний Спаситель сказав розслабленому: чадо прощаються тобі гріхи твої, а потім додав: встань, візьми ліжко своє і йди в дім твій (Мк. 2: 5-11). І той раптом встав, здоровий, взяв своє ліжко і вийшов на очах у всіх, так що всі здивувалися і стали славити Бога, кажучи: ніколи такого не бачили (там же, 12).

Ісус Христос - арт, скріншот: christolube
Ісус Христос - арт, скріншот: christolube

Це преславне диво, звершене Господом заради віри їх, тобто, розслабленим і тих, хто ніс його!

Пам'ятайте, що де двоє або троє зібрані в Ім'я Господнє, там він посеред них (Мф. 18: 20). Тим більше там, де зібрано кілька християн, які моляться про тих, хто знаходиться в небезпеці або просить про що-небудь Бога. Але ніде не може молитися разом так багато християн, як у святих храмах, де їх молитви з'єднуються з молитвами священиків і, як кадило, підносяться до Бога, від якого сходять милість і допомога всім, хто потребує Його милості. Там священик у Святому вівтарі клопоче перед Богом про всіх православних християн, що знаходяться всюди.

Раніше повідомляли, молитва до Архангела Михаїла про прощення гріхів і заступництво: святі рядки для важкої хвилини.

Як повідомляв Знай.uа, яким було дитинство у наших предків 300 років тому: рання загибель, робота і безправ'я.

Знай.uа писав, ПЦУ опублікувала повний календар релігійних свят на Червень: від дня Всіх Святих до Трійці.