Сьогодні, 2 червня, виповнилося сім років з тих пір, як приблизно півтисячі терористів намагалися взяти штурмом і потіснити українських прикордонників з території управління Луганського прикордонного загону. Про це нагадали у МВС України.

Як зазначається, тоді, у червні 2014 року, бандити оточили підрозділ і пішли в атаку, стріляючи з усієї наявної в них зброї. Зокрема, в хід пішла великокаліберна зброя та гранатомети.

Запеклі бої тривали довго: бойовики гатили з дахів прилеглих будинків. Близько сотні прикордонників протистояли силам супротивника, тримаючи оборону.

Бандити прикривалися «живим щитом», стріляючи з житлових кварталів, і цим суттєво обмежували можливість боронитися українських військових: відстрілюватися вдавалося лише зі звичайної стрілецької зброї.

Поранення тоді отримали дев’ятеро прикордонників, з них четверо перебували у вкрай тяжкому стані.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У бойовиків зафіксували два десятки загиблих і чотири десятки поранених. Не зумівши взяти будівлю прикордонного загону, проросійські найманці змушені були відступити.

Бойовий дух наших героїв підтримував Гімн України, який лунав під час бою.

«Воюємо. Перемагаємо. В ріднім краї панувати не дамо нікому», - додали у МВС.

Нагадаємо, що український воїн пішов на війну штукатуром, а став навідником - "як у комп'ютерній грі".

Як повідомляв портал Знай.uа, хлопець сам попросився в армію, щоб здійснити мрію: став моряком заради Батьківщини і тата.

Також Знай.uа писав, що хоробра красуня рвонула на фронт, щоб рятувати життя: "Україна переживає хворобу".