Стало відомо про те, що українцям планують підвищити пенсійний вік. Що про це відомо, і у скільки можна буде піти на заслужений відпочинок.

Незважаючи на те, що в 1 квітня був реалізований останній етап реформи, згідно з якою всі громадяни могли йти на пенсію в 60 років, в Україні знову планують підвищити пенсійний вік.

пенсіонер, скріншот з відео
пенсіонер, скріншот з відео

Народні депутати зареєстрували новий законопроект, який передбачає поступове підвищення ще на 1 рік - до 61-річного віку.

Проект був зареєстрований у Верховній Раді у вівторок, 1 червня, і документ можна розглянути на сайті.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Підняти пенсійний вік хочуть, проте далеко не всім. Автори документа запропонували піднімати щорічно протягом 12 років на 1 місяць вік для всіх, і разом з тим знизити для матерів, які народили і виховали дитину до 6-річного віку.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Початися підвищення має з 1 січня 2023 року, і триватиме до 1 січня 2035. Підвищення віку до 61 року, здатне компенсувати його зниження на півроку для матерів дітей, яким до шести років.

Більш того, народні депутати відзначили, що в більшості країн Європейського Союзу, пенсійний вік становить 65 років і більше.

Нагадаємо, пенсія у 60 світить не всім: в Україні знову підвищать вимоги до стажу. З січня 2022 року пройде черговий етап підвищення вимог

Як повідомляв портал " Знай.ІА", "Ощадбанк" видав довірливій пенсіонерці кредитку на 250 тисяч: "Мало не довели до інфаркту". Клієнт поскаржився на роботу банку

Також " Знай.ІА " писав, Зеленського просять знизити податки і митний збір на 12%. Чого хочуть українці