Прийшло літо, а разом з теплим сезоном прийшла пора прохолодних напоїв. Без домашнього квасу не буде "гарячого" настрою, а також не буде і традиційної окрошки. Однак, перш ніж бігти за квасом в найближчий магазин, потрібно згадати, що його можна зробити вдома. Цікаво, що смак вийде не гірше покупного.

Раніше квас продавали з бочки, він був різкий і дуже смачний. Рецепт такого квасу простий, тому його легко можна приготувати в домашніх умовах.

Про цей рецепт стало відомо завдяки новій публікації одного з Telegram-каналу з цікавими рецептами.

Домашній квас, скріншот: YouTube
Домашній квас, скріншот: YouTube

Що нам потрібно:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Питна вода 5 л.;

Порошок цикорію 2 ст. л.;

Лимонна кислота 1 ч. л.;

Цукор пісок 650 гр.;

Сухі дріжджі 5 грудня.

Спосіб приготування: у ємність з водою покладіть цикорій, лимонну кислоту, цукор і перемішайте. Дайте суміші закипіти на вогні, після відставте і охолодіть її. Розчиніть в теплій рідині сухі дріжджі і залиште на 4:00 до утворення піни. Після наповніть квасом пляшки і перенесіть їх в холодильник, щоб повністю охолодився. Цей напій може добре втамувати спрагу.

Раніше повідомляли, як правильно вибрати полуницю: відрізняємо кислі, нестиглі і "нітратні" ягоди.

Як повідомляв Знай.uа, готуємо хрусткі малосольні огірки до молодої картопельки: просто пальчики оближеш.

Знай.uа писав, як виростити соковиті і стиглі кабачки: рецепт чудо-прикормки.