Зараз ринки усіяні різноманітністю ранніх овочів і фруктів і всі з радістю купують їх собі. Але варто пам'ятати, що ранні продукти можуть таїти в собі і небезпеку - часто норма нітратів перевищена в 2-3 рази.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСкільки нітратів у ранніх овочах та фруктах дізнавалися журналісти програми "Факти ICTV".
Виявилося, що більшість овочів і фруктів з фермерського прилавка майже однакові за кількістю нітратів в своєму складі.
Нітрати в фермерських продуктах:
- фермерський огірок - 42мг /кг (норма до 150 мг/кг);
- редис - 45 мг / кг (норма до 1200 мг / кг);
- помідор - 95 мг / кг ( норма до 150 мг / кг);
- яблуко - 8 мг / кг (норма до 60 мг / кг);
- молода картопля - 50 мг / кг (норма до 250 мг / кг);
- полуниця - 42 мг/кг (норма до 60 мг / кг).
"Поступово нітрати переходять в нітрити - це вже інші. Далі розвиваються інші хвороби: серцево-судинні, шлункові, розвиток анемії і т. д. тому ранні овочі не можна купувати про запас",- сказала Лариса Баль-Прилипко, декан факультету харчових технологій НУБіП України.
Також вас повинно насторожити, якщо овочі або фрукти занадто великі, або мають ідеальну форму і блиск - це все свідчення того, що продукт ненатуральний.
Найбільше нітратів в собі збирають: шпинат, селера, листова капуста і буряк.
Найменше: цибуля, перець, баклажан і зелений горошок.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Як правильно вибрати полуницю: відрізняємо кислі, нестиглі і "нітратні" ягоди
Як повідомляє портал «Знай.иа» Наша по 41.90, ізраїльська - 21.90: українцям продають свою молоду картоплю в два рази дорожче імпортної
Також «Знай.иа " писав, що Коли м'ясо перетворюється на отруту і як це відрізнити: все про ракових пухлинах, жировиках, нітратах