Догляд за малиною – нескладне заняття, проте воно також має свої особливості. Про те, як правильно доглядати за малиною, розповіли в співтоваристві «Щоденник дачника».

Отже, з яких причин у вас може не рости малина?

  • По-перше, важливо враховувати, що малина любить сонце - не садіть її в тіні.
  • Чи не скупіться, тобто частіше проріджують зарості в малиннику. Найкраще робити це в червні, поки немає стиглих ягід і зелена поросль малини ще не дуже велика. На кожному кущі залишайте по два молодих втечі - найбільш врожайних.

Вирощування малини, скріншот з відео
Вирощування малини, скріншот з відео

  • Ближче до середини літа «пострижіть» їм верхівки на 10-15 сантиметрів.
  • З першим весняним теплом підсипати по відру перегною під кожен кущ. Це не дасть землі пересохнути. Малина любить підгодівлю, їй це просто необхідно.
  • Восени, вирізавши отплодоносившие стебла, додайте під кожен кущик ще по половині відра перегною, досипавши туди половину склянки суперфосфату.⠀

Кущ малини, скріншот з відео
Кущ малини, скріншот з відео

  • Малину потрібно любити, це дуже ніжна рослина. Їй потрібна підтримка, тому краще підв'язувати стебла до шпалери: вітер може поламати тендітні гілочки під вагою ягід.
  • Вибирайте тільки здорові рослини тих сортів, які добре ростуть у вашій місцевості.

Старанний догляд забезпечить вам відмінний урожай.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадавємо, Як правильно поливати баклажани і перець: ці прості правила врятують урожай. Основні правила вирощування перцю і баклажанів, завдяки яким урожай неабияк порадує. У разі, коли баклажани і перець страждають від спраги, вони зупиняються в рості і не цвітуть.

Як повідомляв портал " Знай.ua", Як виростити солодкі помідори: це простий засіб є в кожному будинку. Секрет ВИРОЩУВАННЯ солодких помідорів.

Також " Знай.ua " писав, Як правильно поливати капусту на городі: шкідники втечуть, а врожаю будуть заздрити всі. Поради по вирощуванню капусти на грядці.