Тренерка "Зважених та щасливих", а також колишня дружина відомого українського боксера В'ячеслава Узєлкова, Марина Боржемська активно веде сторінку в соціальній мережі Instagram, де за її життям стежать близько 600 тисяч підписників.

А зараз тренер вирішила розповісти, як сидячий образ негативно впливає на жіноче здоров'я.

За словами Боржемської, малорухливий спосіб життя відіграє ключову роль у розвитку ряду захворювань. Медики попереджають про ризики безпліддя, варикозу, проблем з хребтом. Також можна отримати значне ослаблення імунної системи.

Марина Боржемская, фото: Instagram
Марина Боржемская, фото: Instagram

"Як сидячий спосіб життя впливає на жіноче здоров'я

❗️Всі знають, що сидячий спосіб життя шкідливий. Він грає одну з ключових ролей у розвитку ряду захворювань. Мало рухаючись, ми не витрачаємо в повній мірі ті калорії, які споживаємо з їжею (а люди, які багато сидять, часто і багато їдять).

▪️Лікарі попереджають про ризики безпліддя, варикозу, проблем з хребтом.

Жінки, які багато часу протягом доби проводять сидячи, ризикують отримати значне ослаблення імунної системи і серйозні проблеми зі здоров'ям (в тому числі жіночим)", - написсала Боржемская.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Марина Боржемська, фото з Instagram
Марина Боржемська, фото з Instagram

Щоб цього уникнути, тренер радить займатися ранковою зарядкою і виконувати легкі вправи, коли з'являється 5 вільних хвилин.

"Що робити, якщо на тренування не вистачає часу?

▪️Проста ранкова зарядка не займе багато часу, але поліпшить ситуацію. Якщо часу на тренування немає, замінюйте іноді стілець на фітбол – м'язи нудьгувати не будуть.

️ ️ Під час робочого дня мінімально розминайтеся і виконуйте легкі вправи: вставайте і ходіть, виконуйте кілька присідань, коли з'явиться п'ять вільних хвилин. І робіть такі перерви якомога частіше: по можливості раз на дві години.

▪️Піднімайтеся сходами замість ліфта. Якщо дозволяють умови, добирайтеся на роботу на самокаті або велосипеді.

▫️При сидячому способі життя робіть упор на активні види спорту, йогу і розтяжку. БІГ, ранкові пробіжки забезпечать заряд гарного настрою на весь день - не лінуйтеся.

▪️Регулярно ходіть на масаж: виділяйте трохи часу, адже це ваше здоров'я.

Расслаб️розслабляйтеся! Під час роботи ми чимало нервуємо, а це провокує блоки і застої в шийному відділі.

▪️Розтягуйтеся-це покращує поставу. Навіть якщо після роботи вам здається, що ви дико втомилися, розтяжка точно поверне вас до життя. Вона нормалізує кровообіг у всьому тілі (в тому числі в шийному і поперековому відділах). Особливу увагу приділяйте розтяжці спини - це корисна вправа для людей зі сколіозом або защемленням.

У вас сидячий спосіб життя? Як справляєтеся?" ,- написанов в пості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Марина Боржемська зізналася, чому насправді пішла від Узєлкова: підняв руку-зібрала речі

Як повідомляє портал «Знай.иа» Колишня Узєлкова Боржемська в День захисту дітей попередила батьків: не закривайте на це очі

Також «Знай.иа " писав, що Колишня Узєлкова Марина Боржемська пояснила, як не захворіти через їжу: "Основа основ нашого здоров'я"