Суп щавлевий без м'яса з яйцем і рисом дуже корисний. А на його приготування йде зовсім небагато часу. Сам щавель додасть супу легкий присмак кислинки, а картопля - відчуття ситості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПриготувати можна борщ на бульйоні, або на воді.
Інгредієнти:
- Рис - 2 ст. л.
- Щавель - 40 гр
- Картопля - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля-0.5 шт.
- Яйця - 1 шт.
- Бульйон - 900 мл
- Рослинна олія - 3 ст. л.
- Сіль - за смаком
- Зелень - за смаком
Приготування:
Картоплю, цибулю і моркву очистіть від шкірки, добре помийте. Моркву і цибулю обсушити паперовими рушниками. Рис промити в холодній воді кілька разів. Ретельно миємо і щавель. Картоплю нарізати на дрібні кубики.
Ставимо каструлю з бульйоном на плиту. Відправляємо картоплю і рис варитися. Після закипання зменшуємо вогонь, солимо за смаком і варимо під кришкою 15-20 хвилин ( до готовності продуктів).
За цей час робимо зажарку. Моркву нарубати на тонкі брусочки або нарізати кружечками. Цибулю нарізати дрібним кубиком.
Беремо сковороду з товстим дном і розігріваємо рослинне масло. Відправляємо в сковороду цибулю і моркву. Постійно помішуючи доводимо зажарку до готовності.
Складаємо листя щавлю один на одного і наріжаємо "стрічками" середньої ширини. Яйце збовтати до однорідного стану.
Вогонь під каструлею збільште на максимум, відправляємо зажарку в суп. Перемішати. Через кілька секунд висипаємо в каструлю щавель. Слідом вливаємо яйце тонкою цівкою. Другою рукою розмішуйте ложкою або виделкою бульйон і яйце, зробіть своєрідні "мережива" з яєчної маси.
Після цього висипаємо в наш суп дрібно нарізану свіжу зелень. Підійдуть кріп, петрушка або зелена цибуля.
Знімаємо готовий суп з плити. Накриваємо кришку і даємо настоятися.
Ароматний, зігріваючий і дуже смачний суп готовий. Смачного.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Клопотенко налив борщу прямо в буханець, українці ахнули - "О май гад!"
Як повідомляє портал «Знай.иа» Холодний борщ вгамує голод у спеку: старовинний рецепт від наших бабусь
Також «Знай.иа " писав, що Червоний борщ до сала з часничком: справжній український рецепт для козаків