Суп щавлевий без м'яса з яйцем і рисом дуже корисний. А на його приготування йде зовсім небагато часу. Сам щавель додасть супу легкий присмак кислинки, а картопля - відчуття ситості.

Приготувати можна борщ на бульйоні, або на воді.

Інгредієнти:

  • Рис - 2 ст. л.
  • Щавель - 40 гр
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля-0.5 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Бульйон - 900 мл
  • Рослинна олія - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Зелень - за смаком

Суп зі щавлем, фото: postila
Суп зі щавлем, фото: postila

Приготування:

Картоплю, цибулю і моркву очистіть від шкірки, добре помийте. Моркву і цибулю обсушити паперовими рушниками. Рис промити в холодній воді кілька разів. Ретельно миємо і щавель. Картоплю нарізати на дрібні кубики.

Ставимо каструлю з бульйоном на плиту. Відправляємо картоплю і рис варитися. Після закипання зменшуємо вогонь, солимо за смаком і варимо під кришкою 15-20 хвилин ( до готовності продуктів).

Популярні новини зараз

Слава Дьомін розповів про жорстку сварку на "Співають всі" з Наталею Могилевською: відразу після "весілля"

Українці мають право на безкоштовну комп'ютерну томографію: у МОЗ розповіли як це зробити

Невакцинованих українців чекатимуть поліцейські на ринках і в маршрутках

Колишній Ані Лорак Юрій Фальоса пошкодував про витрачені на співачку гроші: "Їй купували прокладки, бензин, білизну..."

Показати ще

За цей час робимо зажарку. Моркву нарубати на тонкі брусочки або нарізати кружечками. Цибулю нарізати дрібним кубиком.

Беремо сковороду з товстим дном і розігріваємо рослинне масло. Відправляємо в сковороду цибулю і моркву. Постійно помішуючи доводимо зажарку до готовності.

Складаємо листя щавлю один на одного і наріжаємо "стрічками" середньої ширини. Яйце збовтати до однорідного стану.

Вогонь під каструлею збільште на максимум, відправляємо зажарку в суп. Перемішати. Через кілька секунд висипаємо в каструлю щавель. Слідом вливаємо яйце тонкою цівкою. Другою рукою розмішуйте ложкою або виделкою бульйон і яйце, зробіть своєрідні "мережива" з яєчної маси.

Після цього висипаємо в наш суп дрібно нарізану свіжу зелень. Підійдуть кріп, петрушка або зелена цибуля.

Знімаємо готовий суп з плити. Накриваємо кришку і даємо настоятися.

Ароматний, зігріваючий і дуже смачний суп готовий. Смачного.

Зелений борщ, фото: кадр з відео
Зелений борщ, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Клопотенко налив борщу прямо в буханець, українці ахнули - "О май гад!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Холодний борщ вгамує голод у спеку: старовинний рецепт від наших бабусь

Також «Знай.иа " писав, що Червоний борщ до сала з часничком: справжній український рецепт для козаків