Сьогодні ми розберемо з вами кілька порад, які повинні допомогти вам у зниженні витрат і довгоочікуваному відкладанні.

Всі вони дуже прості, проте дієві, якщо користуватися ними з розумом і не забувати. Наприклад, перший з них - установка конкретної мети. Засновник Інституту фінансової психології Бред Клонз зазначає, що необхідна хороша мотивація при початку будь-якої справи і успішного його доведення до кінця.

Магазин, скріншот: YouTube
Магазин, скріншот: YouTube

Людина повинна чітко знати, навіщо йому економити - отримання освіти, важливе придбання, дострокове погашення іпотеки, фінансова подушка безпеки (ФПБ) і подорож. Також накопичення дуже важливі, якщо ви хочете змінити місце роботи або просто відчувати себе впевненіше.

Наступна порада - важливість відкладання відразу ж. Бо більшість людей витрачають гроші в день зарплати, забуваючи їх відкладати. Можна взяти умовні дві тисячі гривень, які можуть виступати фундаментом для формування напокленій. Скотт рік - професор Мічиганського університету - рекомендує ставитися до заощаджень, як до регулярного платежу, які згодом, після декількох місяців, стане корисною звичкою.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Магазин, скріншот: Youtube
Магазин, скріншот: Youtube

Третя порада - планування бюджету. Бо відсутність цієї дії виступає дуже поширеною фінансовою помилкою. Експерти вважають, що розраховувати бюджет потрібно при будь-якому доході, зокрема, при невисокому, особливо. Слід скласти список витрат - термінові, не дуже і ті, які і зовсім можна виключити. До першої категорії відносяться продукти харчування, комунальні платежі, боргові платежі та автомобіль. До других-святкування Дня народження або ж відпочинок за кордоном. І до останніх - відвідування розважальних центрів, кінотеатрів, ресторанів та інше.

І наостанок поговоримо про покупки, який слід проводити з розумом. Найголовніше, не ходити в магазин голодним, бо в такому випадку купите більше, ніж слід. Складіть список і дотримуйтеся його, а також постарайтеся визначити максимальну суму витрат і заборонити спонтанні покупки, які слід здійснювати лише при наявності вільних грошей.

Магазин, фото: РБК
Магазин, фото: РБК

Нагадаємо, сезон ранніх овочів і фруктів: скільки "нітратних" продуктів можна знайти на українських прилавках

Як повідомляв "Знай.ua", Як правильно вибрати полуницю: відрізняємо кислі, нестиглі і "нітратні" ягоди

Знай.ua писав, яка буде ціна на метро? Вважали-вважали-нормальна ціна буде 21,05 грн, - Томенко