На сторінці Патрульної поліції України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про сталкінг (нав'язливу увагу до людини і її переслідування).
Початок публікації починається з опису дій таких людей. Вони все частіше вимагають інформацію про те, з ким, де і коли та чи інша людина проводить час. Перевіряють самостійно телефони, сторінки в соціальних мережах, стежать на вулиці і постійно переслідують.

велопатруль, фото: Патрульна поліція
велопатруль, фото: Патрульна поліція

"Він говорив, що турбується, а вона відчувала емоційний тиск від такої турботи. Нічні кошмари, панічні атаки стали для неї буденними. Така поведінка - це різновид психологічного насильства, має назву "сталкінг" (англ. stalking від stalk — "переслідувати", "підкрадатися"). На жаль, не всі розуміють, що переслідування когось, нав'язування себе комусь, домагання, тиск-це різновид насильства, яке хоч і не залишає синців на тілі, проте шкодить на психологічному рівні", - йдеться в публікації.

Поліція, фото: Unian
Поліція, фото: Unian

Далі в пості відзначають, що подібні дії з боку коханої людини здатні зруйнувати віру в себе, що згодом призводить до виникнення комплексів, що загрожують ментальному здоров'ю. До того ж, "сталкінг" - перший крок до фізичного, сексуального або економічного насильства.
Тому поліція і намагається привернути увагу громадськості до проблеми переслідувань, щоб це дозволило уникнути трагічних наслідків.

Нагадаємо, під Львовом вантажний потяг переїхав жінку: переходила колію в навушниках

Як повідомляв "Знай.ua", як повинні проходити шкільні екскурсії для дітей у Львові - пояснення педагогів

Знай.ua писав, правила і заборони: як безпечно їздити на велосипеді по місту