Для всіх наших читачів, які хоча б раз у житті дивилися на сонце через скельце, є цікаві новини. В декількох областях країни відразу можна буде побачити "кільцеве сонячне затемнення". Це відбувається, коли Місяць частково затуляє Сонце.

Затемнення почнеться у четвер, 10 червня, о 13:26 за київським часом і триватиме близько півтори години. Найкраще його буде видно з деяких частин Канади, Гренландії та Росії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню англомовного незалежного Інтернет-видання на науково-популярну тематику sciencealert.

Кільцеве сонячне затемнення, скріншот: YouTube
Кільцеве сонячне затемнення, скріншот: YouTube

Таке явище виникає під час сонячного затемнення, коли Місяць знаходиться далі від Землі, тоді супутник нашої планети в повному обсязі затуляє Сонце, а навколо нього утворюється неначе кільце вогню.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За інформацією авторів статті, один з найбільш приголомшливих прикладів такого затемнення в 2013 році зняли фотограф Колін Легг і студент-астроном Джефф Сімс в Західній Австралії.

Кільцеве сонячне затемнення, скріншот: YouTube
Кільцеве сонячне затемнення, скріншот: YouTube

"Вогняне кільце" в повній мірі можна побачити з Центральної Африки та Азії. В інших місцях - від Південного Сходу Європи (зокрема в Україні) на північ Австралії — це явище можна буде побачити частково.

Звичайно, побачити це затемнення можна буде в разі ясної погоди. На піку затемнення Місяць затулятиме 99,4% площі нашої зірки.

Раніше повідомляли, зі школи в космос: колишній вчитель кинув викладання заради зірок і планет.

Як повідомляв Знай.uа, у п'ять разів більше Землі: вчені зловили "дев'яту планету" Сонячної системи, так ще ніхто не ховався.

Знай.uа писав, "ст*як, можна криптоніт свердлити...": астронавти розповіли правду про секс і туалет в космосі.