Солона скумбрія домашнього приготування виходить особливо ніжною і смачною. Засолена в домашніх умовах скумбрія -проста та смачна закуска. До того ж потрібно зовсім небагато часу і простий набір продуктів, щоб отримати смачну солону скумбрію.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Кухня по-чоловічому".

Солона скумбрія, фото: Facebook
Солона скумбрія, фото: Facebook

Що нам потрібно:

Сіль - 5 ст. л. без верху

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Цукор - 2 ст. л.

Чай чорний без добавок - 3 ст. л.

Цибуля - 1 шт.

Вода - 1 л.

Маринад

У каструлю набираємо воду, додаємо сіль, цукор, нарізану цибулю, чай чорний. Чаю можна взяти і більше, все залежить від його якості. Він, по-перше, колір рибі надає копчений, а по-друге, дубильні речовини роблять її щільною і красивою. Маринад кип'ятимо хвилин п'ять і відставляємо в сторону до повного охолодження.

Скумбрія
Скумбрія

Чистимо рибу

В цей час чистимо рибу. Брати можна не тільки скумбрію, оселедець теж чудово піде. Видаляємо голову, нутрощі, промиваємо. Якщо Риба заморожена, то даємо їй відтанути до того стану, що можна почистити, і маринуємо.

Буває користь і від пластику

Беремо пластикову пляшку з-під мінеральної води/пива/лимонаду. Відрізаємо шийку так, щоб всередину пролазила риба. Складаємо в пляшку скумбрію. У 1,5-літрову увійде 2 штучки, а в 2-літрову всі чотири.

Просушуємо на паперовому рушнику

Заливаємо рибу маринадом і ставимо в холодильник на 2 доби. Потім виймаємо, просушуємо і з'їдаємо за один присід, настільки вона смачна, малосольна і ніжна.

Раніше повідомляли, борщ без м'яса існує? Рецепт грибного веганського "першого", яке за один підхід з'їсть вся сім'я.

Як повідомляв Знай.uа, чоловік розлучиться з вами, якщо дізнається цей рецепт: як смачно і швидко приготувати яєчню на сковорідці.

Знай.uа писав, як зварити розсипчасту і смачну гречку: їстимуть навіть ті, хто її не любить.