В уряді розповіли, коли запрацюють covid-паспорти та основні аспекти даного нововведення.

Кордони країн Євросоюзу були відкриті вже з липня. Однак не всі мають можливість подорожувати по цих країнах.

Коронавірус, скріншот з відео
Коронавірус, скріншот з відео

Дана інформація була оприлюднена головою Національного центру з імунопрофілактики при МОЗ Федором Лапієм. При цьому планується, що у паспорта не буде терміну давності, так як сама вакцина

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Паспорти вакцинації не ускладнять, а навпаки дозволять в'їзд туристам до країн Євросоюзу. При цьому необов'язково бути вакцинованим. В ЄС хочуть пускати по негативних ПЛР-тестів або інформації про одужання після коронавірусу. Саме ці дані і будуть внесені в сертифікати.

Тест на ковід, фото: hu.euronews.com
Тест на ковід, фото: hu.euronews.com

Також Лапій повідомив, що за цим паспортом також можна повернутися в нашу країну без тестування.

Документ відповідатиме тим стандартам, які вводять на міжнародному рівні, і міститиме в собі інформацію про тип, виробника вакцини та дату вакцинації. Це дозволить українцям вільно подорожувати країнами Європи.

Відзначимо, що на даний момент коронавірус все ще поширюється по території Євросоюзу і є серйозною проблемою.

Нагадаємо, раніше портал "Znaj.ua" розповідав , що медичний експерт Сергій Кравченко зазначав, що користь від вакцинації в будь-якому випадку перевищує ризик від неї.

Як повідомляє портал "Znaj.ua" поліцейський врятував життя паралізованій пенсіонерці-більше доби сусіди не могли з нею зв'язатися.

Також "Znaj.ua" писав, що "Паспорт вакцинації" вже офіційно представили: який вигляд матиме документ