У християнстві під час служби і проголошення молитви прийнято ставати на коліна. При цьому буваю обставини, коли земні поклони робити не рекомендовано і навіть заборонено. Але про все по порядку.

Так, найчастіше віруючі встають на коліна для здійснення поклонів, званих земними. Також існують поясні поклони, які ще прийняти називати звичайними.

Коли прийнято вставати на коліна:

віруючі стають на коліна на П'ятидесятницю (свято Святої Трійці). Відразу після закінчення Літургії священик починає велику вечірню. При цьому вимовляються поклінні молитви, при читанні яких парафіяни і священнослужителі повинні вставати на коліна обличчям один до одного.

Будь уклін має символічне значення. В першу чергу, він уособлює смирення і благоговіння перед Всевишнім. У випадку з земним поклоном це виражається в особливо посиленій формі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Віруючі, скріншот: Youtube
Віруючі, скріншот: Youtube

Під час Великого посту миряни встають на коліна 4 рази при проголошенні молитви преподобного Єфрема Сирина "Господи і Владико життя моєї ...".

Коли заборонено, або не рекомендовано вставати на коліна:

не слід цього робити по неділях, в періоди від Різдва до Хрещення, в усі великі свята, а також починаючи з Великодня і закінчуючи П'ятидесятницею.

Також вставати на коліна не потрібно причасникам в день, коли вони приходять на причастя.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше День Іоанна Предтечі 7 червня-час передбачити майбутнє: як молитися і чого ні в якому разі не можна робити

Як повідомляє портал «Знай.иа» Сильні молитви за українських воїнів, які подарують захист-читай з вірою

Також «Знай.иа " писав, що Найсильніший сон Діви Марії про Ісуса: зберігайте його і буде вам щастя