У середні століття багато недуг лікували настоянками і бальзамами. Готувалися вони досить просто-з коріння, трав, листя, і так далі. Всього того, чим багата природа.

Рецепти постійно ставали лише краще, і це стало початком нового алкогольного напою під назвою лікер. Вперше він був приготований ченцем з монастиря святого Бенедикта в 1510 році.

Ось, кілька рецептів, які знадобляться вам. Для того, щоб приготувати напій Оранчелло, знадобляться наступні інгредієнти: 12 середніх апельсинів з твердою, яскраво-помаранчевою шкіркою, 1,5 літра горілки, 5 чашок води, 3 чашки цукру.

Рецепт лікеру, фото: скріншот з відео
Рецепт лікеру, фото: скріншот з відео

Потрібно налити половину горілки у велику скляну банку. Апельсини варто вимити, висушити, і зняти з них цедру, після чого покласти її в банку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Все це закрити кришкою, і залишити на місяць настоюватися в прохолодному місці, періодично її струшуючи.

Через 30 днів додаємо цукор і воду, і починаємо варити, поки не вийде густий сироп. Даємо напою охолонути, і змішуємо з вмістом банки і залишилася горілкою. Закрити банку і залишити настоюватися ще 1 місяць.

Ось, напій готовий, потрібно було докласти зовсім небагато зусиль.

Далі розповімо про рецепт напою Базиличелло. Знадобиться: 450 г свіжого базиліка, 1 ч.л. лимонної кислоти, 750 мл пляшка спирту, 1,5 л простого сиропу (одна частина цукру, одна частина води), 750 мл води. У банку змішуємо базилік, лимонну кислоту і спирт. Все це ставимо в холодильник приблизно на добу, і проціджуємо вміст. Все це далі потрібно змішати з простим сиропом, і все, ваш напій готовий.

Рецепт лікеру, фото: скріншот з відео
Рецепт лікеру, фото: скріншот з відео

Фенхельчелло. Візьміть 750 мл пляшка горілки, 570 г фенхелю (стебла з листям), 1,1 л простого сиропу (одна частина цукру, одна частина води).

У велику банку потрібно викласти фенхель і залити його горілкою, далі закриваємо банку кришкою і прибираємо в холодильник на чотири дні.

Рецепт лікеру, фото: скріншот з відео
Рецепт лікеру, фото: скріншот з відео

Через цей час, потрібно процідити рідину і змішати з простим сиропом. Подавати лікер сильно охолодженим.

Раніше повідомляли, Клопотенко підказав українцям, що робити з вишнями і базиліком: "виймати з них душу".

Як повідомляв Знай.uа, смачно і корисно: домашня згущене молоко всього за 15 хвилин.

Знай.uа писав, ніжна часникова зупа за рецептом Галицької блогерки пані Стефи.