Стало відомо про те, що в результаті холодної весни, вегетація рослин затрималася на цілих два тижні. У зв'язку з цим, в Україні помітили зростання цін на овочі та фрукти.

Про це повідомив старший науковий співробітник ННЦ "Інститут аграрної економіки" Ігор Сабі. Погана погода, завищена ціна на бензин, постійне зростання тарифів на газ і електроенергію. Все це відобразилося в негативному ключі на вартість сільськогосподарських продуктів.

Овочі на ринку, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Овочі на ринку, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Експерт говорить про те, що таке подорожчання цілком обґрунтоване, адже весна була дійсно холодна, і вегетація рослин затрималася як мінімум на два тижні.

Українці вже мали купувати овочі та фрукти з ґрунту, однак, через це продовжуємо задовольнятися тепличними.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Фрукти, фото pxhere
Фрукти, фото pxhere

"Безперечно, такі низькі температурні режими викликають необхідність того, щоб тепличні господарства додатково змушені витрачатися на опалення – це газ і Електрична енергія, яка впливає на кінцеву вартість товару" - сказано в повідомленні.

Зараз температура повітря стабілізувалася, а це означає, що зовсім скоро ціни підуть на спад, і все повернеться в норму.

ринок, скріншот з відео
ринок, скріншот з відео

Що стосовно цін на соняшникову олію і цукор, це стане відомо ближче до осені. Експерти будуть дивитися за погодними умовами, і тоді буде зрозуміло, очікувати подорожчання, або ж навпаки.

Нагадаємо, раніше На Дніпропетровщині охоронці побили покупця кийками- " Маска де?" На Дніпропетровщині охоронець АТБ побив покупця, який зайшов у торговий зал без маски.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Дніпровський супермаркет оскандалився "золотими" котлетами: "для олігархів?"

Також "Знай.uа" писав, що Запорожанин влаштував в АТБ дикі розбірки через маску: "ти хворий?"