Кулінарний експерт Євген Клопотенко знову заговорив про розвиток української гастрономії. Про потенціал України та здійснення ідеї в життя.

Про це чоловік написав цілий пост у соціальній мережі Instagram, де зібрав армію шанувальників, яка складається з 591 тисяч користувачів. Він регулярно оновлює контент, тим самим радуючи шанувальників.

Цього разу він заговорив про значимість України в світі, і без розвитку гастрономії, про нас не заговорить весь світ. Потрібно домогтися того, щоб іноземці варили борщ, і мріяли потрапити сюди, щоб спробувати страви.

"У нас є величезний потенціал, щоб втілити цю ідею в життя. Круті продукти. Крута історія. І найголовніше: у нас є безліч крутих шефів. Але зараз кожен з них живе в світі власних ідей і втілює їх в рамках своєї орбіти. Незважаючи на це цим шефам вдалося, маючи лише локальний вплив, змінити українську гастрономію. Це величезна робота. Вони підготували Україну до виходу на новий рівень" - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Не так давно Україна потрапила у впливовий ресторанний рейтинг, що сталося вперше за нашу історію. Також, про український борщ написало понад 200 світових ЗМІ. Тепер всі в курсі, що борщ - українська страва.

"І якщо це все сталося коли кожен шеф діяв так, як відчував, за власними можливостями, уявляєте, що буде, коли всі ці талановиті люди об'єднаються? Існуватимуть не маленькими групами, а створять величезне українське гастроком'юніті, яке має спільну віру, мету та злагодженість дій. Це буде величезна сила, що діє не хаотично, а послідовно. І це те, що нам зараз необхідно" - продовжив ресторатор.

Нагадаємо, Клопотенко налив борщу прямо в буханець, українці ахнули - "О май гад!"

Як повідомляв Знай.ua, Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву: "Зварив багато літрів..."

Також Знай.ua писав, Олена Зеленська з Євгеном Клопотенком самі приготували страви зі шкільного меню: "Літні канікули-хороший привід"