Сезон полуниці нарешті відкрито: а це означає, що українці можуть потішити себе смаколиком, який вже давно став класикою. Звісно, йдеться про полуницю з вершками.

Нічого складного у приготуванні цього десерту немає – з ним впорається навіть дитина.

Але, якщо його гарно прикрасити і подати на сніданок, наприклад, вашій другій половинці – захвату не буде меж.

Тож що нам знадобиться для приготування полуниці з вершками? Звісно ж, в першу чергу, - сама полуниця. Обирайте красиві ягоди насиченого червоного кольору, бажано місцевого походження – імпортна часто буває красивою, проте без смаку та аромату.

Тож на три порції десерту візьмемо 200 г полуниці, 250 мл вершків із жирністю в 33%, цукрової пудри за смаком та сім грамів желатину.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Полуниця, скріншот: Youtube
Полуниця, скріншот: Youtube

Як готувати:

  • Миємо полуничку, обсушуємо її, видаляємо зелені «хвостики». Замочуємо желатин відповідно до інструкції на упаковці.
  • Міксером збиваємо охолоджені вершки із цукровою пудрою до пишної піни.
  • Вливаємо в масу желатин, перемішуємо.
  • Нарізані половинками ягідки полуниці викладаємо в красиву креманку, потім шар вершків, потім знову ягоди, і так до верху.
  • Останнім має бути шар вершків, його можна вичавити з кондитерського мішечка, щоб було красивіше.
  • Зверху прикрашаємо за бажанням – цілою полуничкою, терти шоколадом, кондитерською посипкою.
  • Відправляємо в холодильник на годинку, і подаємо до столу.

Полуниця / фото: Unsplash
Полуниця / фото: Unsplash

Нагадаємо, чоловік розлучиться з вами, якщо дізнається цей рецепт: як смачно і швидко приготувати яєчню на сковорідці

Як повідомляв Знай.uа , борщ без м'яса існує? Рецепт грибного веганського "першого", яке за один підхід з'їсть вся сім'я

Знай.uа писав, як зварити розсипчасту і смачну гречку: є навіть ті, хто її не любить