Сезон полуниці нарешті відкрито: а це означає, що українці можуть потішити себе смаколиком, який вже давно став класикою. Звісно, йдеться про полуницю з вершками.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНічого складного у приготуванні цього десерту немає – з ним впорається навіть дитина.
Але, якщо його гарно прикрасити і подати на сніданок, наприклад, вашій другій половинці – захвату не буде меж.
Тож що нам знадобиться для приготування полуниці з вершками? Звісно ж, в першу чергу, - сама полуниця. Обирайте красиві ягоди насиченого червоного кольору, бажано місцевого походження – імпортна часто буває красивою, проте без смаку та аромату.
Тож на три порції десерту візьмемо 200 г полуниці, 250 мл вершків із жирністю в 33%, цукрової пудри за смаком та сім грамів желатину.
Як готувати:
- Миємо полуничку, обсушуємо її, видаляємо зелені «хвостики». Замочуємо желатин відповідно до інструкції на упаковці.
- Міксером збиваємо охолоджені вершки із цукровою пудрою до пишної піни.
- Вливаємо в масу желатин, перемішуємо.
- Нарізані половинками ягідки полуниці викладаємо в красиву креманку, потім шар вершків, потім знову ягоди, і так до верху.
- Останнім має бути шар вершків, його можна вичавити з кондитерського мішечка, щоб було красивіше.
- Зверху прикрашаємо за бажанням – цілою полуничкою, терти шоколадом, кондитерською посипкою.
- Відправляємо в холодильник на годинку, і подаємо до столу.
Нагадаємо, чоловік розлучиться з вами, якщо дізнається цей рецепт: як смачно і швидко приготувати яєчню на сковорідці
Як повідомляв Знай.uа , борщ без м'яса існує? Рецепт грибного веганського "першого", яке за один підхід з'їсть вся сім'я
Знай.uа писав, як зварити розсипчасту і смачну гречку: є навіть ті, хто її не любить