Найкращий інгредієнт борщу, після м'яса - це буряк. Даний овоч можна віднести до невибагливих культур, адже хороший врожай можна отримати навіть при мінімальних зусиллях. Однак приділити їй увагу, буряк неодмінно віддячить вам гідним результатом. На цей раз ми поговоримо про те, як підгодувати буряк.

Про це стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Запасливий хом'як".

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Буряк дуже потребує мінералів (азот, фосфор, калій). Якщо у вас немає мінеральних добрив – вносіть в грунт золу з розрахунку 3 склянки на 1 м2. Золу змішуйте з перегноєм (або компостом).

1 підживлення: відразу після першого проріджування. Азотні добрива (10 г сечовини на 1 м2).

2 підживлення: як тільки бадилля в міжряддях почне змикатися. Калійно-фосфорні добрива (8 г суперфосфату 10 г хлориду калію на 1 м2). Чи не перегодовуйте буряк. Краще вносіть добрива з азотом дрібно (в два прийоми).

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Щоб буряк не вийшов жорстким і не мав гіркоти в смаку, важливо стежити не тільки за поживністю грунту. Важливо, щоб грунт, в якому він росте, був легким і пухким.

З цією метою в нього вносять некислий торф і пісок, а також постійно розпушують міжряддя. При відсутності бажання або можливості постійно рихлити грунт городники мульчують її.

Для цього вони беруть сіно, солому, тирсу або картон. Як уже згадувалося, грунт на бурякових грядках повинен мати нейтральну реакцію. Якщо на грудку землі налити оцет, і вона хоч трохи спіниться, значить, в ній досить лугу. Якщо немає - слід додати ще золи або вапно.

Раніше повідомляли, найкраще добриво для городника: зробіть ваші кабачки стиглими і смачними.

Як повідомляв Знай.uа, чим підгодовувати вишню, щоб ягідки були темно-червоні і дуже смачні: садівникам на замітку.

Знай.uа писав, посівний календар на червень 2021: найкращі поради городникам на кожен день.